On a bade type reflexive algebra
  1. Tez No: 10597
  2. Yazar: ÖMER GÖK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞAFAK ALPAY
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Boolean Cebiri, Refleksif, Yarıtam. BİLİM DALI KODU. 403.03.01 iv, Boolean Algebra, Reflexive, Quasi- Complete. SCIENCE CODE. 403.03.01 111
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
BİR BADE TIPI REFLEKSIF CEBİR ÜZERİNE GÖK, Ömer Doktora Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Şafak Alpay Ekim 1990, 48 sayfa ÖZET Bu çalışmanın amacı aşağıdaki teoremi isbat etmektir. Eğer X bir barrelled yerel konveks uzay; m, C(K) den X(X)'e, m(l) = 7, cebir homomorfizma, norm topolo jiden kuvvetli operatör topolojiye sürekli ise, o zaman ra(C(üQ)'nın zayıf operatör topolojiye göre kapanışı bir refleksif operatör cebiridir. Bu, [12]'deki Teorem 7'nin genelleştirilmiş durumudur. Bu teoremin bir sonucu olarak, yarıtam barrelled yerel konveks uzay X'de tanımlanan projeksiyonların eşsürekli Boolean cebirinin gerdiği uzayın zayıf operatör kapanışının AlgLat(I?) olduğu gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ON A BADE TYPE REFLEXIVE ALGEBRA GOK, Omer Ph.D. in Mathematics Supervisor: Prof.Dr.Şafak Alpay October 1990, 48 pages ABSTRACT Our main aim is to prove the following theorem. If X is a barrelled locally convex space, and the unital algebra homomorphism m from C(K) into L(X) is continuous with respect to the norm topology on C(K) and the strong operator topology on L(X), then the weak operator topology closure of m[C{K)) is a reflexive operator algebra. This generalizes Theorem 7 in [12]. As a consequence of this result, it is shown that the weak operator topology closure of the linear span of an equicontinuous Boolean algebra B of projections in the quasi-complete barrelled locally convex space X is AlgLat(i?).