An Allocation and distribution model for regional blood management
  1. Tez No: 10599
  2. Yazar: SEZER KADAYIFÇILAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CANAN SEPİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Vehicle Routing Problem, Inventory Allocation Problem, Perishable Goods
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yöneylem Araştırması Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET BÖLGESEL KAN BANKACILI?I İÇİN BİR TAHSİS VE DAÖITIM MODELİ KADAYIFÇILAR, Sezer Yüksek Lisans Tezi, Yöneylem Araşt. Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Canan Sepil Eylül 1990, 61 sayfa Bu çalışmada, merkezi kan bankacılığı için, araç yollama problemi ve envanter tahsis probleminin kombine edildiği bir model geliştirilmiştir Değişik karakterde ve yaşta olan kan göz önüne alınmıştır. Amaç taşıma masrafı ve bozulma masrafından oluşan toplam masrafı azaltmaktır. Bu model çiçek, meyve gibi diğer bozulabilir ürünler için bazı değişikliklerle geliştirilip kullanılabilir. Anahtar Kel 1 mel er: Araç Yollama Problemi, Envanter Tahsis Problemi, Bozulabilir Ürünler Bilim Dalı Kodu: 605.02.03 (Mathematiksel Programlama) 3V
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ALLOCATION AND DISTRIBUTION MODEL FOR REGIONAL BLOOD MANAGEMENT KADAYIFÇILAR, Sezer M.Sc. in O.R. Supervisor Asst. Prof. Dr. Canan Sepil September 1990, 61 pages In this thesis, a combined model for vehicle routing problem and inventory allocation problem Is developed for regional blood management. Blood with different characteristics and ages are considered. The aim is to minimize the total cost consisting of the routing cost and the inventory cost. This model can be further developed and changed for other perishable goods like cut flowers, fruits, etc.