Konya kenti yeşil çim alan işletmelerinin mekanizasyon durumunun belirlenmesi
Determining the mechanization level of the green grass field administration in Konya
  1. Tez No: 106105
  2. Yazar: MEHMET AZİZ ANİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEVAT AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Grass fields, grass technique, grass mechanization, green fields. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
öz Yüksek Lisans Tezi KONYA KENTİ YEŞİL ÇİM ALAN İŞLETMELERİNİN MEKANİZASYON DURUMUNUN BELİRLENMESİ Mehmet Aziz ANIK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Cevat AYDIN 2001, Sayfa 49 Jüri: Prof. Dr. Kazım ÇARMAN Doç.Dr. Fikret DEMİR Yrd. Doç. Dr. Cevat AYDIN Bu araştırmada Konya kenti yeşil alan işletmelerinin mekanizasyon özellikleri belirlenerek, bir veri tabanı oluşturulması amaç edinmiştir. Kentin mekanizasyon özelliklerinin yansıtacak merkez 3 ilçede seçilmiş 1 0 işletme ile anket yardımıyla görüşmeler yapılmıştır. Araştırma sonunda, yeşil çim alan işletme büyüklüklerinin 6-18 ha arasında olduğu, işletme başına düşen çim makinası 5 adet ve işletme başına düşen çim traktörü sayısı yaklaşık 1 adet olarak belirlenmiştir. Kullanılan çim makinası ortalama motor gücü 3,85 kW, çim traktörü ortalama motor gücü 9.84 kW'dir. Çim biçme makinalarının %64,4'ü 4,1-6,0 kW güç grubunda, çim traktörlerinin de % 63,6'sı 9,1-10,0 kW güç grubunda yer almaktadır. Konya kentinde birim alan başına düşen motor gücü (çim traktörü+çim biçme makinası) 2,73 kW olarak belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler Çim alalar, çim tekniği, çim mekanizasyonu, yeşil alanlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis DETERMINING OF THE MECHANIZATION LEVEL OF THE GREEN GRASS FIELD ADMINISTRATIONS IN KONYA Mehmet Aziz ANIK Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Agricultural Machinery Supervisor: Asist. Prof. Dr. Cevat AYDIN 2001, 49 Page Jury: Prof. Dr. Kazım CARMAN Assoc. Prof. Dr. Fikret DEMİR Assist Prof. Dr. Cevat AYDIN The aim of the study was to constitute a data base related to by defining the mechanization level of green field administration in Konya province. Face to face negotiations have been made with ten administration that have been selected in three county towns which be will reflect mechanization properties of Konya Province. At the end of this study it was determined, the administration largeness of the green grass field changed from 6 to 18 da, grass machinery for each administration is five piece and the number of grass tractor for each administration is about one piece, The average engine power of the used grass machinery is 3,85 kW, average engine power of grass tractor is 9.84 kW.64.4 percent of grass movers take in 4,1 -6,0 kW power group, 63,6 percent of grass tractors take in 9,1-10.0 kW power group. Engine power for each unit field (grass tractor+grass cutting machinery) is defined as 2,73 kW in Konya.