Ahırlı, Yalıhüyük ilçeleri ve Bozkır (Konya) ilçesinin kuzey bölgesinde yetişen makrofunguslar üzerine taksonomik araştırmalar
Taxonomic investigations on macrofungi growing in Ahırlı, Yalıhüyük districts and northern Bozkır (Konya)
  1. Tez No: 106104
  2. Yazar: SİNAN AKTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CELALEDDİN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makrofungus, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Türkiye, Macrofungi, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Turkey. II
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 172
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi AHIRLI, YALIHÜYÜK İLÇELERİ VE BOZKIR (KONYA) İLÇESİNİN KUZEY BÖLGESİNDE YETİŞEN MAKROFUNGUSLAR ÜZERİNE TAKSONOMİK ARAŞTIRMALAR SİNAN AKTAŞ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Celâleddin ÖZTÜRK 2001, 161 Sayfa Jüri:Doç.Dr. Ahmet AFYON Yrd.Doç.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Yrd.Doç.Dr. Gıyasettin KAŞIK Bu çalışmada, Ahırlı, Yalıhüyük ilçeleri ile Bozkır ilçesinin kuzey bölgesinde farklı lokalitelerden 2000-2001 yıllarında özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında 180 makrofungus örneği toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışması sonucunda, toplam 2 Sınıf, 10 Takım, 21 Familya ve 47 cins'e ait 95 tür belirlenmiştir. Belirlenen türlerden 6'sı Ascomycetes, 89'u Basidiomycetes sınıfına aittir. Makrofunguslar üzerindeki mevcut literatüre göre, 24 türün Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Msc Thesis TAXONOMIC INVESTIGATIONS ON MACROFUNGI GROWING IN AHIRLI, YALIHÜYÜK DISTRICTS AND NORTHERN BOZKIR (KONYA). SİNAN AKTAŞ Selçuk University t Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Department Supervision Assoc.Prof.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK 2001, 161 Page Jury: Assoc.Prof.Dr. Ahmet AFYON Assoc.Prof.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Assoc.Prof.Dr. Gıyasettin KAŞIK In this this study composes 180 macrofungi specimens have been collected from different localities of Ahırlı, Yalıhüyük districts and northern Bozkır (KONYA) in 2000-2001 particularly during the autumn and spring seasons. As a result of the field and laboratory studies, 95 species and 47 genus belonging to 2 Classes, 10 Orders and 21 Families have been identified. 6 species were belonging to Ascomycetes, 89 species belonging to Basidiomycetes. According to present literatüre on Turkey macrofungi flora 24 species are added to the Turkey mycoflora as new records.