Malatya İli'nde kuru kayısı ihracatı ve pazarlama yapısı
Specially dried apricot exportation and marketing structure in Malatya
  1. Tez No: 106121
  2. Yazar: EMEL BİLİCAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MİTHAT DİREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Dried apricot, Malatya, Exportation, Marketing, GAIB. ii
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ ı MALATYA İLİNDE KURU KAYISI İHRACATI VE PAZARLAMA YAPISI EMELBILICAN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ IEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIM EKONOMİSİ ANA BİLİM DALI Danışman: Yrd. Doç. Dr. Mithat DİREK 2001,Sayfa:63 Jüri: Yrd. Doç. Dr. Mithat DİREK Doç. Dr. Cennet OĞUZ Doç. Dr.Serdar ALTINOK Araştırına, Malatya İlinde kuru kayısı ihracatı ve pa/aılama yapısının ortaya konulması amacıyla yapılmıştır. Bu amaçtan yola çıkılarak Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği üyesi kuru kayısı işletmeleri sahipleriyle anket yapılmıştır. Anket tam sayım yöntemiyle GAİB üyesi 14 işletmeye uygulanmıştır. Anket sonuçları bilgisayar ortamında değerlendirilerek, işletmelerin birbirleri ile mukayese edilip genel ortalamaya göre değerlendirilnıiştir.Ayrıca işletmelerin ihracatları ve ihraç şekilleri ortaya çıkarılarak pazarlama yapısına girilmiştir. Elde edilen bu veriler yorumlanarak ekonomi ve ihracata makro düzeyde bir katkının sağlanması amaçlanmıştır. Anahtar kelimeler ;Kuru kayısı, Malatya, ihracat, pazarlama, GAİB.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SPECIALLY DRIED APRICOT EXPORTATION AND MARKETING STRUCTURE IN MALATYA EMEL BILICAN SELÇUK UNIVERCTTY THE INSTITUTE OF SCIENCE THE DEPARTMENT OF AGRICULTURAL ECONOMY Supervisor: Asist.Prof.Dr Mithat DİREK 2001, Page: 63 Jııry:Asist.Prof.Dr Mithat DİREK Assoc.Prof. Dr. Cennet O?UZ Assoc.Prof. Dr.Serdar ALTINOK This study deals with specially dried apricot exportation and marketing in Malatya.To explain out intension, we have a research with firms which are members of GAIB. The research applied to all the members of GAIB which are totally 14 firms. The results are calculated by the computer and compared with each other Also this research explains the type of exportation and marketing style. We aimed that this study will help the economy and exportation in macro level.