Kula volkanı liken florası
Lichen flora of Kula surroundings
  1. Tez No: 109767
  2. Yazar: YILMAZ YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞEN TÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Liken, Flora, Kula, Lichen, Flora, Kula
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KULA VE ÇEVRESİ LİKEN FLORASI YILMAZ YILMAZ Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Doç.Dr. Ayşen TÜRK 2001 Türkiye Liken Florasının belirlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bu çalışmada, Manisa ili, Kula çevresindeki 7 lokaliteden toplanan 56 liken türünün taksonomik özellikleri ve yayılış alanları verilmektedir. Eldeki kaynaklara göre bütün türler çalışma alanından ilk kez kaydedilmektedir. Örnekler Şubat 1999- Ağustos 1999 tarihleri arasında araştırma alanından toplanmıştır. Türlerin tayini; kimyasal testler, mikroskobik ve makroskobik çalışmalarla elde edilen verilerin literatürlerle karşılaştırılması sonucu yapılmıştır. Bölgede kalkerli kayanın yaygın olması nedeniyle bu tip substratlar üzerinde gelişen türler (21 adet), silisli kayalar üzerinde bulunan türlere (15 adet) oranla daha fazladır.
Özet (Çeviri)
11 ABSTRACT Master of Science Thesis LICHEN FLORA OF KULA SURROUNDINGS YILMAZ YILMAZ Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Science Biology Program Supervisor: Assoc. Prof. Ayşen TÜRK 2001 In this study which aimed to determine the Lichen Flora of Turkey, Kula surroundings in Manisa Province the distribution and taxonomical features of 56 lichen species from 7 localites are given. According to our knowledge, all species for the first time from the study area. The samples were collected from the research area between February 1999- August 1999. The idendification of the species has been done by comparing the results obtained by means of the chemical tests, microscopical and macroscopical studies with the literature. Thirtyone lichen species have been found on the calcareous rocks spread widely in the region. That is more than the number of species (15 species) found on the siliceous rocks.