Flexible AC transmission a unified power flow controller
Esnek alternatif akım iletimi bütünleştirilmiş bir güç akış denetleyicisi
- Tez No: 109903
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET TÜMAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi (TKY), Hazır Beton, Kalite Güvence Sistemi (KGS), ISO 9000. iv, Total Quality Management (TQM), Ready-Mixed Concrete (RMC), Quality Assurance System (QAS), ISO 9000. in
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZET HAZIR BETON ENDÜSTRİSİNDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ULUSOY, Yavuz Yusuf Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZTAŞ Ocak 2001, 109 sayfa Bu tezde, Hazır Beton (HB) Endüstrisinde Toplam Kalite Yönetimi'nin (TKY) uygulanabilirliği incelenmiştir. Bunun için öncelikle TKY ve HB Endüstrisi ile ilgili bir literatür araştırması yapılmıştır. Daha Sonra HB Endüstrisinde yapılan kalite çalışmaları incelenmiştir. Bu inceleme iki bölümden oluşmaktadır. İlk olarak HB tesisleri için gerekli Kalite güvence sistemi incelenerek, yapısı ve uygulanamabilmesi için gerekli şartlar ortaya konmuştur. İkinci bölümde ise ISO 9000 nin HB sektöründe uygulanmasına yer verilmiştir. Bunun için ISO 9000'i uygulayan bir firma seçilerek ISO 9000 uygulamasında hangi prosedürlerin uygulandığı firma kayıtlan incelenerek araştırılmıştır. Ayrıca firma yöneticileri, çalışanları ve müşterileri ile karşılıklı görüşmeler ve anket çalışmaları yapılarak ISO 9000 nin uygulanmasının firma ve çalışanlar üzerinde ne gibi etkiler oluşturduğu belirlenmiştir. Bu çalışmalardan ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda neden TKY nin HB endüstrisinde uygulanmsı gerektiği konusu araştırılmıştır. Ayrıca HB tesislerinde TKY'ne geçiş için bir strateji verilmiş ve örnek bir TKY programı oluşturulmuştur. TKY programının hazır beton endüstrisine uygulanmasıyla HB firmalarının avantajları ve Türkiye'nin kazanacakları sonuç olarak tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOTAL QUALITY MANAGEMENT IN READY-MIXED CONCRETE INDUSTRY ULUSOY, Yavuz Yusuf M.Sc. in Civil Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ahmet ÖZTAŞ January 2001, 109 pages In this thesis, feasibility of Total Quality Management (TQM) implementation in Ready-Mixed Concrete (RMC) industry is investigated. Firstly a literature survey related to TQM and RMC industry is made. Afterwards, quality studies in RMC are studied. This study consists of two parts. In the first part the quality assurance system for the RMC plants is studied, necessary conditions for its structure and implementation is put forward. In the second part the implementation of ISO 9000 in RMC sector is discussed. For this study, a RMC firm that implements ISO 9000 is selected, and which procedures were used is determined from the company documents. Beside this, face-to-face conversations and questionnaires are made with company managers, staff and customers to put forward the effects of the implementation of ISO 9000 on the company profile and employees. Reasons of the implementation of TQM in RMC industry are investigated as a result of this research. In addition to this, a strategy to implement TQM in RMC companies is given and a sample program is formed. As a result of the implementation of the TQM program, the advantages of RMC companies and country benefits are discussed in the conclusion.