Content and application management framework for for the web
Web için içerik ve uygulama yönetim altyapısı
  1. Tez No: 112329
  2. Yazar: ONUR MAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NAZİFE BAYKAL, DOÇ. DR. NUSRET GÜÇLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: içerik yönetimi, uygulama yönetimi, web tabanlı yönetim altyapısı IV, Content Management, Application Management, Web Management Framework iii
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZ WEB İÇİN İÇERİK VE UYGULAMA YÖNETİM ALTYAPISI Mat, Onur Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Nazife Baykal Ortak Tez Yöneticisi: Nusret Güçlü Eylül 2001, 101 sayfa Bu tez çalışmasında, web uygulamalarının ve içeriğin konuşlandırılacağı ve etkin bir şekilde idare edilebileceği eksiksiz bir altyapı modeli oluşturulması hedeflenmiştir. Bu amaçla, mevcut durum ve piyasadaki hazır ürünler incelenmiş ve eksiklikleri belirlenmiştir. Uygulama ve içerik yönetimini bütün olarak ele alan yeni bir model önerilmiştir. N-boyutlu hiperküp modeli içeriğin sınıflandırılması için önerilmiştir. Veriler, uygulamalar ve sunum öğeleri arasında bütünlüğü sağlayan altyapının mimarisi sunulmuştur, önerilen mimari kısmen uygulanmıştır.“Yapılacaklar”bölümünde eksiklikler ifade edilmekte ve geliştirilmesi gereken kısımlar tartışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONTENT AND APPLICATION MANAGEMENT FRAMEWORK FOR THE WEB Mat, Onur M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Nazife Baykal Co-Supervisor: Nusret Güçlü September 2001, 101 pages In this study, it is aimed to propose a complete framework model in which web applications and content can be deployed and managed. The current situation and the off-the-shelf products were examined in the literature survey and their shortcomings were identified. A new model that covers the application management and content management functionality intrinsically is proposed. The n-dimensional hypercube model is introduced for the definition of content taxonomy. The framework architecture, which provides integration between the data, application and presentation components, is presented. The framework is implemented partially. In the future work section, the missing functionality and yet-to-be developed parts are discussed.