Realistic rendering of human models
İnsan modellerinin gerçeğe uygun olarak görüntülenmesi
  1. Tez No: 112562
  2. Yazar: GÜLTEKİN ARABACI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT ÖZGÜÇ, YRD. DOÇ. DR. UĞUR GÜDÜKBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan animasyonu, deri ve kas deformasyonu, 3 boyutlu modelleme, boyama. iv, Human animation, skin and muscle deformation, 3D modelling, rendering. Ill
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
ÖZET insan modellerinin gerçeğe uygun olarak görüntülenmesi Gültekin Arabacı Bilgisayar Mühendisliği, Yüksek Lisans Tez Yöneticileri: Prof. Dr. Bülent Özgüç ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Güdükbay Eylül, 2001 İnsan modellerinin gerçeğe uygun olarak modellenmesi bilgisayar grafiği alanın da gittikçe artan bir öneme sahiptir. Eklemlerdeki derinin uygun şekil değiş tirmesinin ve kasların şişmesinin simulasyonu, insan animasyonunu daha ger çekçi kılar. Bu tezde derinin kaslara kasların kemiklere bağlı olarak hareket ettiği katmanlı bir insan animasyon modeli önerilmektedir. Kaslar elips şeklinde modellenmiş olup çubuk figürlerle gösterilmiş olan kemiklerin hareketlerine göre şekil değiştirmektedir. Deri kaslara bağlanmıştır ve kasların kasılmalarına göre şekil değiştirmektedir. Eklem hareketlerine göre her kasın kullanıcı tara fından belirlenmiş değişik kasılma oranları olabilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REALISTIC RENDERING OF HUMAN MODELS Gültekin Arabacı M.S. in Computer Engineering Supervisors: Prof. Dr. Bülent Özgüç and Assist. Prof. Dr. Uğur Güdükbay September, 2001 Realistic rendering of human models has an increasing importance in computer graphics. Simulation of muscle bulging and proper deformations of skin at joints, makes human animation more realistic. In this thesis, we describe a layered human animation system in which muscles move with respect to the bones and the skin deforms according to the muscles. Muscles are modelled as ellipsoids and their shapes are deformed with the movements of the bones represented by sticks in the skeleton. The skin is anchored to the muscles and it changes its shape as the muscles bulge. Every muscle may have different user defined bulging ratios according to the joint movements.