Bozdoğan ilçesi (Aydın) Epicrioidea (Acari, Gamasida) üst familyası üzerine sistematik araştırmalar
Systematic studies on superfamily Epicrioidea (Acari, Gamasida) of Bozdoğan district (Aydın)
- Tez No: 112614
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RAŞİT URHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Acarı, Gamasida, Epicrioidea, Zerconidae, Sistematik, Türkiye. Şerif Naci ORMAN, Acari, Gamasida, Epicrioidea, Zerconidae, Systematic, Turkey. Şerif Naci ORMAN
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
ÖZET Bu çalışmada Bozdoğan İlçesi (AYDIN) ve çevresinden toplanan Epicrioidea üst familyasının Zerconidae familyasına ait Zerkonid akarları değerlendirilmiş ve bu örneklerden 2 cinse ait toplam 7 tür tespit edilmiştir. Bunlardan Zercon aydinensis ve Zercon urhani bilim dünyası için yenidir. Teşhis edilen türlerin örneklerimiz üzerinden şekilleri çizilmiş, ölçümleri yapılmış, tanımları gözden geçirilmiş ve dünyadaki yayılışları verilmiştir. Ayrıca, tespit edilen türler için teşhis anahtarları da düzenlenmiştir.
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT In this study, it has been evaluated Zerconid mites belonging Zerconidae family of Epicrioidea superfamily collected from Bozdoğan County (AYDIN) and its environment and described seven species belonging two genera from this material. Of these Zercon aydinensis and Zercon urhani are new to science. On the basis of drawings made from collected specimens, the descriptions and measurements of seven species have been given and their geographic distribution have been discussed. Furthermore, an identification key of the collected specimens has been arranged.