The Application of photoelectrochemical determinations by using voltammetry
Fotoelektrokimyasal olayın voltametri tekniği kullanılarak analize uygulanması
- Tez No: 114010
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜREL NİŞLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: mica, methylene blue, ascorbic acid, photoelectrochemistry, voltammetry
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
ÖZET FOTOKİMYASAL OLAYIN VOLTAMETRİ TEKNİĞİ KULLANILARAK ANALİZE UYGULANMASI OĞUZ, Duygu Yüksek Lisans Tezi, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Gürel NİŞLİ Ağustos 2001, 52 sayfa Metilen mavisinin (MM) adsorpsiyonu iki mika türü için incelenmiştir. Klorite kıyasla muskovit, metilen mavisinin adsorbsiyonu için çalışmaya daha uygun bulunmuştur. Metilen mavisinin muskovit üzerine adsorpsiyonu değişik ortamlarda ve tanecik boyutlarında incelenmiş ve metilen mavisi tutturulmuş muskovit, karbon pasta elektrodun (CPE) modifikasyon maddesi olarak kullanılmıştır. CPE, MM-muskovitle ve yalnız muskovitle modifıye edilmiş ve iki pH için fosfat tamponunda voltametrik incelenmiştir. Modifıye elektrotlar üzerine He-Ne Gas Lazer, Halojen veya Tungsten lambasının ışık etkisi askorbik asit ile tepkimesinde incelenmiştir. Askorbik asit (AA) derişiminin (10“'° - 10”8 M AA) arttırılmasıyla leuco-metilen mavisinin yükseltgenmesinden oluşan pik akımının arttığı saptanmıştır. Anahtar Sözcükler : mika, metilen mavisi, askorbik asit, fotoelektrokimya, voltametri.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT THE APPLICATION OF PHOTOELECTROCHEMICAL DETERMINATIONS BY USING VOLTAMMETRY O?UZ, Duygu Master Thesis in Chemistry Supervisor : Prof. Dr. Gürel NÎŞLÎ August 2001, 52 pages The adsorption of methylene blue was investigated for two species of mica. Muscovite was better to study for the adsorption of methylene blue than chlorite. The adsorption of methylene blue on muscovite was studied in various conditions and according with different size of muscovite. Muscovite with methylene blue was used as modifying agent for carbon paste electrode. Carbon paste electrode either modified with only muscovite or with muscovite-methylene blue was studied by using voltammetry in phosphate buffers for two levels of pH. The effects of He-Ne Gas Laser, Tungsten or Halogen lamp light on the modified electrodes were investigated in the presence of ascorbic acid (AA). The peak current corresponded the oxidation of leuco methylene blue increased with the increase of ascorbic acid concentration (10“'° - 10”8 M AA)