Onthe 3D modelling of a circumferential slot antenna on a shaped finite circular conducting cylinder and a four arm difference mode spiral antenna
Şekilli sonlu dairesel iletken silindir üzerinde bir çevresel slot antenin ve bir dört kollu fark mod spiral antenin üç boyutlu modellenmesi
  1. Tez No: 116077
  2. Yazar: ERHAN HALAVUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. S. SENCER KOÇ, PROF. DR. ALTUNKAN HIZAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çevresel slot anten, düzlemsel eşit açılı spiral anten, balun. VI, Circumferential slot antenna, planar equiangular spiral antenna, balun. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
oz ŞEKİLLİ SONLU DAİRESEL İLETKEN SİLİNDİR ÜZERİNDE BİR ÇEVRESEL SLOT ANTENİN VE BİR DÖRT KOLLU FARK MOD SPİRAL ANTENİN ÜÇ BOYUTLU MODELLENMESİ HALAVUT, Erhan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. S. Sencer KOÇ Yardımcı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Altunkan HIZ AL Eylül 2001, 122 sayfa Koaksiyel dairesel kavite arkalı, çevresel slot anten ve düzlemsel eşit açılı spiral anten teorik ve deneysel olarak incelenmiştir. Bir koaksiyel dairesel kavite arkalı, çevresel slot anten tasarlanıp, üretilmiştir. Eşdeğerlik prensibi, Fourier dönüşümü, Fourier serileri teknikleri kullanılarak, sonsuz bir yapının alanları gösterilmiştir. Mod eşlemesinden yararlanılarak mod katsayıları için bir eşzamanlı denklemler kümesi kurulmuştur. Koaksiyel kavitenin derinliği için radyal dalga kılavuzu analizi yapılmıştır. Fark (m=2) modunda çalışan bir düzlemsel eşit açılı spiral anten tasarlanmıştır. Bu anteni uygun şekilde beslemek için yeni bir balun tasarımıönerilmiştir. Kolların rezistif yüklenmesi kullanılarak dairesel polarizasyon iyileştirilmiştir. Her iki anten ve balun için radyasyon ve polarizasyon paternlerinin ve geri dönüş kaybının simulasyonları ve ölçümleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON THE 3D MODELLING OF A CIRCUMFERENTIAL SLOT ANTENNA ON A SHAPED FINITE CIRCULAR CONDUCTING CYLINDER AND A FOUR ARM DIFFERENCE MODE SPIRAL ANTENNA HALAVUT, Erhan M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. S. Sencer KOÇ Co-supervisor :Prof. Dr. Altunkan HIZAL September 2001, 122 pages A Circumferential slot antenna backed by a coaxial circular cavity and a planar equiangular spiral antenna has been investigated theoretically and experimentally. A circumferential slot antenna backed by a coaxial cavity is designed and constructed. Using the equivalence principle, the Fourier transform, and the Fourier series techniques the fields for an infinite structure have been represented. Mode matching is utilized to constitute a set of simultaneous equations for modal coefficients. Radial waveguide analysis has also been performed for the depth of the coaxial cavity. IllA planar equiangular spiral operating in difference (m=2) radiation mode is designed. To feed this antenna appropriately a new balun design is proposed. Circular polarization was improved utilizing resistive loading of the arms. Simulations and measurements for radiation, and polarization patterns and input return loss for both antennas and for the balun have been performed.