Mobility management in wireless networks: Handover issue
Telsiz haberleşme ağlarında hareketlilik yönetimi: Sorumlu alan değiştirme konusu
  1. Tez No: 116189
  2. Yazar: ÖZGÜR ESER AKDEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BUYURMAN BAYKAL, DOÇ. DR. MELEK YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hücresel Telsiz Ağlan, Hareketlilik Yönetimi, Sorumlu Alan Değiştirme, Gölge Kümesi, Tahmini Ziyaretçi Listesi, Gezgin Servis Kalitesi. iv, Cellular Wireless Networks, Mobility Management, Handover, Shadow Cluster, Expected Visitor List, Mobile QoS. in
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
oz TELSİZ HABERLEŞME AĞLARINDA HAREKETLİLİK YÖNETİMİ: SORUMLU ALAN DEĞİŞTİRME KONUSU Akdemir, Özgür Eser Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Buyurman Baykal Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek Yücel Temmuz 2001, 97 sayfa Bu tez, değişik altyapıdaki hücresel telsiz ağlarındaki sorumlu alan değiştirme konusunu hatırlatır ve gezgin kullanıcı tarafından tecrübe edilen hücreler arası sorumlu alan değiştirme gecikmelerinin önemine değinir. Gölge kümesi kavramına dayanarak, bu gecikmeyi en aza indirmek için bir yöntem önerilmektedir. Sorumlu alan değiştime protokolünün parçalara bölünmesi ve tahmini ziyaretçi listesine başvuru, yöntemin iki temel dayanağıdır. Yöntemin verimliliği ve verimlilik değerlendirmesi üzerine yorumlar da teze dahil edilmiştir. Yöntemin uygulama alanları ve değişik iyileştirmeleri, ağ yönetimi bakış açısından da araştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MOBILITY MANAGEMENT IN WIRELESS NETWORKS: HANDOVER ISSUE Akdemir, Özgür Eser M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Buyurman Baykal Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek Yücel July 2001, 97 pages This thesis reviews the handover schemes employed in different wireless cellular network infrastructures and then emphasizes the importance of inter cell handover latencies experienced by the mobile terminals. Based on the shadow cluster concept, a methodology is proposed to minimize this latency. Decomposition of the handover signaling protocol and expected visitor list employment are two basic principles underlying the proposal. Comments about the performance and its evaluation have also been included in the thesis. Application areas and further advantages of the methodology have been explored from the network management point of view.