Two degrees of freedom variable structure mechanisms design
İki serbestlik dereceli değişken yapılı mekanizma tasarımı
  1. Tez No: 116195
  2. Yazar: ENGİN TANIK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERES SÖYLEMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Değişken Yapılı Mekanizmalar, Eşik Anahtarı, İki Serbestlik Dereceli Yedi Uzuvlu Mekanizmalar. iv, Variable Structure Mechanisms, Threshold Switch, Two Degrees of Freedom Seven-Link Mechanisms. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
öz İKİ SERBESTLİK DERECELİ DEĞİŞKEN YAPILI MEKANİZMA TASARIMI TANIK, Engin Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Eres Söylemez Eylül 2001, 77 Sayfa Bu çalışmanın amacı, iki serbestlik derecesine sahip olan kapalı devre mekanizmalarına esneslik kazandırmaktır. Bu doğrultuda ele alınan yedi-uzuvlu bir mekanizma için geliştirilmiş bir tasarım metodu anlatılmaktadır. Bir serbestlik derecesi esneklik için, dijital kontrol olarak kullanılmıştır. Bir konumdan diğer konuma geçiş şartlan da incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TWO DEGREES OF FREEDOM VARIABLE STRUCTURE MECHANISMS DESIGN TANIK, Engin M. S, Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Eres Söylemez September 2001, 77 pages The aim of this study is to introduce some flexibility to two degree-of- freedom closed-loop mechanisms. A synthesis procedure for two different types of seven-link mechanisms for different output oscillations is considered. One of the freedoms is used as a digital control for flexibility. Switching conditions are also investigated.