Low altitude radar simulation program RADCAL
Alçak irtifa radar simülasyon programı RADCAL
  1. Tez No: 116303
  2. Yazar: ORHAN ŞENGÜL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALTUNKAN HIZAL, DOÇ. DR. SENCER KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Radar simulation, propagation, detectability factor, rain clutter, ground clutter, jamming clutters, clutter library, object oriented programming
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 183
Özet
Bu tezde A.Hızal tarafından geliştirilen radar simülasyon programı RADCAL'ın yeni versiyonu Pascal ve C++ programlama dillerinde oluşturuldu. RADCAL'ın yeni versiyonda öncelikle arazi yayılım modeli değiştirildi. Burada saçıcı tepelerin arasındaki düz ve eğik platolardan olan yansımalar göz önüne alındı. Gelen ve yansıyan dalgaların düz platolar tarafından engellenip engellenmediği kontrol edildi. Oblique uyarılmada yuvarlak tepe başlarından olan bıçak-sırtı saçılmaları göz önüne alındı. Yağmur ve yer yansımalarım hesaplamak için yeni algoritmalar geliştirildi. Yansıma ve saçınım için olan orijinal dört dalgalı yayılım modeli, beş dalgalı yayılım modeline çıkarıldı. RADCAL için frekans, polarizasyon, uyarılma açısı ve arazi tipine göre data üreten bir yansıma kitaplığı oluşturuldu. Atmosferik saçılma, tepe ve platoların yanca genişlikleri, simülasyon için maximum geodezik mesafe ve arazinin bu mesafedeki yüksekliği hesaplamalara katıldı. Özlü tümleşik bir program oluşturmak için modüler yapıda programlama teknikleri kullanıldı. RADCAL programının yeni, daha rahat bir kullanıma sahip, kullanıcı arayüzlü ve kullanıcı hatalarına karşı korumalı C++ versiyonu geliştirildi. Anahtar Sözcükler : Radar simülasyonu, propagasyon, tespit faktörü, yağmur karışılığı, yer karışıklığı, karıştırma karışıklığı, yansıma kitaplığı, objeye yönelimli programlama,
Özet (Çeviri)
In this thesis, a new version of the radar simulation program RADCAL, produced by A. Hizal, is developed in both Pascal and C++ programming languages. The new version of RADCAL primarily modifies the terrain propagation model. It considers contributions of specular reflections from flat and slant plateaus between diffracting hills. Obstructions of incident and reflected rays by flat plateaus are checked. Knife-edge diffraction from rounded hilltops at oblique incidence is considered. New algorithms are developed to calculate the rain and ground clutter. The four-ray propagation model for reflection and diffraction has been extended to yield a five-ray model. A clutter library is established which generates data for RADCAL in a suitable format as a function of frequency, polarization, angle of incidence and the terrain type. Atmospheric diffraction, lateral extension of hills and plateaus, maximum geodesic distance for simulation and height of terrain at this distance has been included in the calculations. The modular structured programming techniques have been utilized to achieve a compact overall program. A new, user-friendly, user-interface and foolproof C++ version of the program RADCAL is developed.