Elazığ yöresindeki agrega ve çimento malzemesi ile üretilecek betonlarda mevcut katkı malzemelerinin uygunluğunun araştırılması
Researching the features of concrete with the composite materials that produced by common materials around Elazığ
- Tez No: 116676
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. ŞÜKRÜ YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kimyasal Katkı, Beton, Çimento, Agrega, Composite Material, Concrete, Cement, Agrega
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ ELAZIĞ YÖRESİNDEKİ AGREGA VE ÇİMENTO MALZEMESİ İLE ÜRETİLECEK BETONLARDA MEVCUT KATKI MALZEMELERİNİN UYGUNLUĞUNUN ARAŞTIRILMASI Selami YAPICI Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 79 Beton üretiminde günümüzde katkı maddeleri kullanımı önemli bir boyut kazanmıştır. Bu çalışmada beton üretiminde yüksek kalitenin sağlanması ve bilinçlendirmenin gerçekleşmesi için mevcut katkı maddeleri Elazığ yöresel malzemeleri ile kullanılmıştır. Katkı maddelerinin maliyetleri de ön planda tutularak betonun kalitesi yanında ekonomikliği de incelenmiştir. Böylece hem ekonomik hem de yüksek performanslı beton üretimi hedef alınarak çalışmalar yürütülmüştür. Deneysel çalışmalar sonucunda W/C oranını azaltıp betona akışkanlaştırıcı özellik kazandıran katkı maddesinin yöresel malzemeler ile kullanıldığında hem mukavemet açısından hem de ekonomik açıdan en uygun sonuçları verdiği belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT MASTER OF SCIENCE DEGREE THESIS RESEARCHING THE FEATURES OF CONCRETE WITH THE COMPOSITE MATERIALS THAT PRODUCED BY COMMON MATERIALS AROUND ELAZI? Selami YAPICI Fırat Üniversitesi Graduate School of Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 2002, Page: 79 Today, utilizating of composite materials has been a truly interdisciplinary endeavor. In this study, the composite materials has been used with common materials of Elazığ to have high quality concrete and consciousness in concrete production. The cost of composite materials also has been studied to be economical with high quality concrete at the same time. So, in this work, it is planned to have concrete with high performance economically. This experimental work showed that the composite material used in experiments which has increased the fluidity of concrete by decreasing W/C ratio can be used with local materials since it gives us the better results in aspect of economical and statistical.