Schröeder's functional equation and growth properties of Koenigs' eigenfunctions
Schröeder fonksiyonel denklemi ve Koenigs özgen fonksiyonlarının büyüme özellikleri
- Tez No: 118914
- Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN AYTUNA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Schroeder fonksiyonel denklemi, Koenigs özgenfonksiyonu, Analitik fonksiyonların Hardy sınıfı, Hardy uzayları, Bileşke işlemcileri n, Schroeder's functional equation, Koenigs' eigenfunction, Hardy class of analytic functions, Hardy spaces, Composition operators
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
öz SCHROEDER FONKSİYONEL DENKLEMİ VE KOENİGS ÖZGENFONKSİYONLARININ BÜYÜME ÖZELLİKLERİ GÜL, Uğur Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Danışmam: Prof.Dr. Aydın AYTUNA Eylül 2002, 56 sayfa Schroeder fonksiyonel denklemi, birim daireyi kendisine götüren analitik bir fonksiyon tarafından oluşturulan bileşke işlemcisinin özgendeğer denklemidir. 1884 yılında Gabriel Kcenigs indeks fonksiyonunun (bileşke işlemcisini oluşturan fonksiyon) birim dairenin içinde bir noktayı sabitlemesi ve ordaki türevinin sıfırdan farklı olması koşullan altında Schroeder fonksiyonel denkleminin analitik çözümlerini buldu. 1997 yılında P. Bourdon ve J. Shapiro bu“Kcenigs çözümleri”nin p'inci Hardy uzayında olması için indeks fonksiyonu ve ötelemelerinin gönderim özellikleri cinsinden bir yeter koşul buldular. Aynı yıl P. Poggi-Corradini Bourdon ve Shapironun bulduktan bu yeter koşulun aynı zamanda gerek koşul olduğunu kanıtladı. Bu tez, bu sonuçlar hakkında bir izlektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SCHROEDER'S FUNCTIONAL EQUATION AND GROWTH PROPERTIES OF KOENIGS' EIGENFUNCTIONS GÜL, Uğur MSc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Aydın AYTUNA September 2002, 56 pages Schroeder's functional equation is the eigenvalue equation for the composition operator induced by an analytic self map of the unit disc. In 1884 G. Koenigs obtained analytic solutions of Schroeder's functional equation when the index function (the function which induces the composition operator) fixes a point in the unit disc and has nonzero derivative there. In 1997 P. Bourdon and J. Shapiro found a sufficient condition for these“Koenigs solutions”of Schroeder's functional equation to belong to p-th Hardy space of analytic functions in terms of function-theoretical properties of the index function and its iterates. In the same year P. Poggi-Corradini proved that the sufficient condition of Bourdon and Shapiro is also a necessary condition. In this thesis these results are surveyed.