Design and implementation of a unified messaging server
Birleşik mesajlaşma sunucusu yazılımı tasarım ve gerçekleştirimi
  1. Tez No: 119033
  2. Yazar: ZEYNEP ÖZÜM ARIKOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ATTİLA ÖZGİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Birleşik Mesajlaşma, Evrensel Mesaj Kutusu, Grafik Kullanıcı Arabirimi, Linux, Web-tabanlı Uygulama, Ortam Çevrimi, Kural-tabanlı Servis Kişiselleştirme vı, Unified Messaging, Universal Inbox, Graphical User Interface (GUI), Linux, Web-based Application, Media Conversion, Rule-based Service Personalization IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
oz BİRLEŞİK MESAJLAŞMA SUNUCUSU YAZILIMI TASARIM VE GERÇEKLEŞTİRİMİ Arıkoğlu, Zeynep Özüm Yüksek Lisans Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Dr. Attila Özgit Temmuz 2002, 127 sayfa Son birkaç sene içinde Birleşik Mesajlaşma metodolojisini farklı görüş açılarından ele alan çeşitli ticari uygulamalar geliştirildi. Bu metodolojinin amacı farklı mesaj tiplerine tek bir ortak noktadan erişilebilmesidir. Bu tez, birleşik mesajlaşma sisteminin tabanım oluşturan ve temel işlemlerini sağlayan, dağıtık Web-tabanlı bir uygulama olan Birleşik Mesajlaşma Platformu Yazılımı'nın tasarımı ve gerçekleştirilmesini anlatmaktadır. Kaynak kodun gerçekleştirimi UNTX benzeri bir işletim sistemi olan Linux üzerinde çalışmak üzere yapılmıştır. Uygulamanın göz v T.C. YÜK51KÖ£*rnM KUmtJUf DOKÜMANTASYON MEBKKİönünde bulundurulması gereken üç yönü vardır; verilerin alınacağı Grafik Kullanıcı Arabirimi, veri depolama ve dağıtık kısımlar (sunucu ve client' lar) arasındaki haberleşme. Bu tez, bu üç ana yönün gerçekleştirilmesine ve Birleşik Mesaj laşma' da servis kişiselleştirmenin sağlanmasına odaklanmıştır. Kaynak kodun taşınabilirliği gerçekleştirme sırasında göz özünde bulundurulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A UND7IED MESSAGING SERVER Ankoğlu, Zeynep Özüm M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Dr. Attila Özgit July 2002, 127 pages Many commercial applications, realizing the Unified Messaging (UM) methodology from different points of view, have been developed during the past few years. The aim of the methodology is to form a common access point for any type of message. This thesis describes the design and implementation of a Unified Messaging Platform (UMP) which is a distributed Web-based application forming the basis and providing the primary functions of a unified messaging system. Implementation was developed to work on Linux, which is a UNLX variant operating system. Theapplication had three aspects to be considered; the Graphical User Interface (GUI) to retrieve information, the information storage and the communication between the distributed parts (clients and server). The thesis focuses on the realization of all these aspects and also service personalization in Unified Messaging. Portability of the source code is one of the concerns during the implementation.