An Implementation of vector control for salient pole synchronous machine with electrically excited rotor
Elektriksel uyartımlı rotorlu çıkık kutuplu senkron makinede vektör kontrolünün uygulanması
- Tez No: 119129
- Danışmanlar: DR. ERBİL NALÇACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: S VPWM, Çıkık Kutuplu, Manyetik-Akı Tabanlı Kontrol Metodu, Alan Yönlendirmeli Kontrol, Vektör Kontrol, ASIPM, VSI. iv, S VPWM, Salient-pole, Magnetizing Flux-Oriented Control, Field Oriented Control, Vector Control, ASIPM, VSI. Ill
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
oz ELEKTRİKSEL UYARTIMLI ROTORLU ÇIKIK KUTUPLU SENKRON MAKİNEDE VEKTÖR KONTROLÜNÜN UYGULANMASI ERVANSEL, Tansel Y.Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Erbil NALÇACI Nisan 2002, 154 Sayfa Bu tez çalışmasında Manyetik-Akı Tabanlı kontrol metodu kullanılarak 1 kW gücündeki çıkık kutuplu senkron motorun sürülmesi amaçlanmıştır. Bu kontrol metodunun yazılımı TMS320 DSP mikrokontrolör asembleri kullanılarak yazılmış ve yüklenmiştir. Gerekli donanım kartları tasarlanmış ve oluşturulmuştur. Senkron motor sürücü sisteminin performansı labaratuvar testleri ile kontrol edilmiştir. Son olarak test sonuçlan tartışılmış ve teori ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN IMPLEMENTATION OF VECTOR CONTROL FOR SALIENT-POLE SYCHRONOUS MACHINE WITH ELECTRICALLY EXCITED ROTOR ERVANSEL, Tansel M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Dr. Erbil NALÇACI April 2002, 154 pages In this thesis it is aimed to drive a lkW salient pole synchronous motor using the magnetizing flux-oriented vector control scheme. Mentioned scheme's software is constructed in an embedded system by using the assembler language of TMS320 DSP microcontroller. Required hardware cards are also designed and constructed. Laboratory tests are carried out to evaluate designed synchronous motor drive system's performance. Finally, experimental results are discussed and compared with theory.