An Investigation of WAP transaction protocol performance for packet radio networks
Paket radyo ağlarında WAP alışveriş protokolü başarımının değerlendirilmesi
- Tez No: 119130
 - Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Kablosuz Alışveriş Protokolü, Kablosuz Uygulama Protokolü, MIL-STD-188-220B, Paket Radyo, Aktarım Katmam, Oturum Katmanı, Kaynak Trafik Modeli. vı, Wireless Transaction Protocol, Wireless Application Protocol, MIL-STD- 188-220B, Packet Radio, Transport-Layer, Session-Layer, Source Traffic Model. IV
 - Yıl: 2002
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 185
Özet
oz PAKET RADYO AĞLARINDA WAP ALIŞVERİŞ PROTOKOLÜ BAŞARIMININ DEĞERLENDİRİLMESİ KAHRAMAN, Gökhan Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih BİLGEN Nisan 2002, 167 Sayfa Bu tezde, taktik saha radyoları için uygun olabilecek bir“transport”katmanı olan“Wireless Application Protocol (WAP) Stack”içerisinde bulunan“Wireless Transaction Protocol (WTP)”incelenmiştir. Tezde kullanılan bütün protokoller OPNET simülasyon aracı ile modellenmiştir. WAP m seçilen bir ağ üzerinde simülasyonları yapılmıştır. Bu simülasyonlarda WTP katmanı, WAP Forum tarafından yayınlanan standarda göre tüm özellikleriyle detaylı olarak modellenmiştir.“Wireless Transport Layer Security (WTLS)”katmanı modllemede hariç tutulmuştur.“User Datagram Protocol (UDP)”protokolü, WAP in“transport”katmanı için ağ adaptasyonprotokolü olarak modellenmiştir.“Wireless Session Protocol (WSP)”katmanı bazı temel özellikleriyle modellenmiştir. Simülasyonlarda, MIL-STD-188-220B standardının OPNET modeli, WAP in ağ adaptasyon katmanı olarak kullanılmıştır. Simülasyonlarda WAP in uygulama katmanı olarak bazı kullanıcı davranış biçimleri oluşturulmuştur. Bu davranış biçimleri, kaynak üreteçleri ile modellenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INVESTIGATION OF WAP TRANSACTION PROTOCOL PERFORMANCE FOR PACKET RADIO NETWORKS KAHRAMAN, Gökhan M.S. in Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih BİLGEN April 2002, 167 pages In this thesis, the Wireless Application Protocol (WAP) Transport Layer Protocol performance, which may be suitable for Combat Net Radio (CNR), are investigated. All protocol models are modeled in OPNET. The simulations of WAP stack are done. In these simulations the Wireless Transaction Protocol (WTP) Layer that is the transport layer of WAP is modeled in detail according to the related specifications inpublished by WAP Forum. The Wireless Transport Layer Security (WTLS) layer is excluded in this thesis. The User Datagram (UDP) Protocol is modeled for the bearer adaptation protocol for the transport layer of WAP. The Wireless Session Protocol (WSP) layer is modeled with some basic features. In simulations, the OPNET model of MIL-STD-188-220B standard is used for the bearer network of WAP. Some user profiles are constructed for the application layer of WAP protocol. These profiles are modeled implicitly with source generators and/or explicitly by implementing their process model. These user profiles simulate FTP, HTTP and EMAIL applications. The protocols are simulated on“OPNET Modeler Radio”. Frequency hopping radios are assumed during the simulations.