Design limitations in distribution systems due to selectivity in protection
Dağıtım sistemlerindeki koruma düzenlerinde seçicilikten kaynaklanan tasarım sınırlamaları
- Tez No: 119190
- Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT ÖZAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Seçicilik, Dağıtım Sistemlerinde Koruma, Aşın Yük Koruması, Kısa Zaman Gecikmeli Aşırı Akım Koruması, Ani Açmalı Aşırı Akım Koruması, Zaman Derecelendirmesi, Sigorta Karakteristikleri, Kesici Karakteristikleri. iv
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
oz DAĞITIM SİSTEMLERİNDEKİ KORUMA DÜZENLERİNDE SEÇİCİLİKTEN KAYNAKLANAN TASARIM SINIRLAMALARI İmin, Hakan M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor. Prof. Dr. Nevzat ÖZAY September 2002, 147 pages Bu çalışmada, dağıtım sistemlerinde seçicilikten kaynaklanan tasarım kriterleri incelenmiştir. Alçak gerilim ve orta gerilim sistemleri, koruma konusunda birbirlerinden ayrıldıkları için, bu sistemler ayrı ayrı incelenmiştir. Dağıtım sistemlerinde seçiciliği analiz edebilmek için koruma elemanlarının karakteristikleri detaylı olarak sunulmuştur. Bu karakteristikler, seçicilikten kaynaklı tasarım sınırlamalarını görebilmek için örnek sistemlere uygulanmış ve çözümler gösterilmiştir. Ayrıca bu çalışmada, orta gerilim koruma sistemleri için yeni bir sistem geliştirilerek önerilmiş ve detaylı olarak açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN LIMITATIONS IN DISTRIBUTION SYSTEMS DUE TO SELECTIVITY IN PROTECTION İnan, Hakan M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nevzat ÖZAY September 2002, 147 pages In this thesis, design limitations in power distributions systems arising from selectivity have been investigated. Since low voltage and medium voltage systems apart from each other by means of protection, these systems have been analyzed separately. In order to analyze selectivity in distribution systems, the protective characteristics of the switchgear are illustrated in detail. These characteristics are applied to sample systems to visualize the design limitations due to selectivity and the solutions are illustrated. A new proposal system for medium voltage protective systems have been developed and discussed in detail in this study. Keywords : Selectivity, Protection in Distribution Systems, Overload Protection, Short-Time Delay Overcurrent Protection, Instantaneous Overcurrent Protection, Time Grading, Fuse Characteristics, Circuit Breaker Characteristics. m