Spiralling flow through an eccentric annulus
Eksantrik silindirler arasındaki dönen akım
  1. Tez No: 119280
  2. Yazar: TEVFİK KUTAY ÇELEBİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN GER, PROF. DR. TURGUT TOKDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Eksantrik silindirler, genelleştirilmiş sonlu fark metodu, ızgarasız metot. VI.., Eccentric cylinders, generalized finite difference, meshless method. IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu tezde, yeni ve son zamanlarda çok kullanılan bir sayısal çözümleme metodu akışkanlar mekaniği problemlerine uygulanmıştır. Genelleştirilmiş Sonlu Fark Metodu ya da Izgarasız Metot adı verilen yöntemin temelleri verilmiştir. Yöntemi teyit etmek için, yöntem kavite problemine uygulanmıştır. Yöntemin özellikleri, eksenleri çakışık olmayan silindirler arasındaki akım için test edilmiştir. Akışı incelemek için çevrinti-akış fonksiyonu formülasyonukullanılmıştır. Farklı Reynolds sayılan ve farklı eksantriklikler için örnek çalışmalar yapılmıştır. Her örnek için, hız dağılımları ve akış çizgileri programdan sonuç olarak elde edilmiştir. Eksenleri çakışık olan silindirler arasındaki akışın sayısal sonuçlan teorik çözümle karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, a new, recently popular numerical method is applied to a fluid mechanics problem. The basics of the method, which is the Generalized Finite Difference Method (GFD) or Meshless Method, are given. The method is applied to a well-known cavity problem to validate the formulation of the method. The capability of the method is tested on the flow through an eccentric annulus. Vorticity-Stream function formulation is used to handle the iiiflow phenomena. Case studies for different Reynolds numbers and different eccentricities are performed. The velocity vector plots and streamlines are drawn for each case. The results for concentric cases are compared with the theoretical solution of the problem.