Avrupa Birliği ve ülkemizde uygulanmakta olan ihale mevzuatının irdelenmesi
Thorough examination of the public procurement regulations currently applied in the European Union and Turkey
- Tez No: 120004
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. EMİN ÖCAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: İhale, Sözleşme, Mevzuat, Avrupa Birliği, Procurement, Contract, Regulations, European Union. II
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 316
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ÜLKEMİZDE UYGULANMAKTA OLAN İHALE MEVZUATININ İRDELENMESİ Ömer PAYDAK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman: Doç. Dr. M. Emin ÖCAL Yıl: 2002, Sayfa: 294 Jüri : Doç. Dr. M. Emin ÖCAL Yrd. Doç. Dr. Seren AKAVCI Yrd. Doç. Dr. Cengiz Duran ATİŞ Bu çalışmada, öncelikle, 1 Ocak 2003 yılında yürürlüğe girecek olan 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun tüm maddeleri Devlet İhale Kanunu'nun ilgili maddeleri ile karşılaştırılmak suretiyle irdelenmiştir. Ayrıca, Kamu İhale Kanunu'nun, Avrupa Birliğinin kamu ihale sistemini düzenleyen çerçeve Direktifler ile ne derecede uygunluk gösterdiği incelenmiştir. Böylece, ülkemizin ihale sisteminde öngörülen yeni düzenlemeler ve bunların mevcut ihale sistemine göre farklılık içeren yönleri ile, Avrupa Birliği ihale mevzuatına uygunluk göstermeyen hususlar tespit edilmiştir. Sonuç olarak, yeni Kanunların yürürlüğe girmesi ile, mevcut ihale mevzuatı kapsamında meydana gelecek değişimin ülkemiz inşaat sektörüne muhtemel yansımalarının irdelenmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THOROUGH EXAMINATION OF THE PUBLIC PROCUREMENT REGULATIONS CURRENTLY APPLIED IN THE EUROPEAN UNION AND TURKEY ÖmerPAYDAK DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Emin ÖCAL Year: 2002, Pages: 294 Jury : Assoc. Prof. Dr. M. Emin ÖCAL : Assist. Prof. Dr. Seren AKAVCI : Assist. Prof. Dr. Cengiz Duran ATİŞ In the present study, firstly, all the articles of Public Procurement Law number 4734 and Public Procurement Contracts Law number 4735 which will be valid as of January 1st 2003, were thoroughly examined by the method of comparison between them and the relevant articles of the Government Tender Law. The study has, also, examined the range of conformity that Public Procurement Law demonstrated with the frame Directives which regulate the public procurement system of the European Union. Thus, the new arrangements foreseen in the Turkish public procurement system together with the aspects that contain difference in accordance with the existing public procurement system, the respects not demonstrating conformity with the EU regulations were established. Eventually, the probable reflections of the change, on the construction sector in Turkey, that will arise with the validity of the new laws in the scope of the existing public procurement system, are the examination aims of this study.