Perde-çerçeve taşıyıcı sistemlerin dinamik analiz yöntemlerinin karşılaştırılması
The Comparison of dynamic analysis methods of shear-wall frame systems
  1. Tez No: 120342
  2. Yazar: KANAT BURAK BOZDOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYHAN NUHOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: perde-çerçeve, eşdeğer deprem, modal analiz, sürekli sistem, Shear wall-Frame, equivalent analysis, modal analysis, Continuum sytem
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 183
Özet
ÖZET PERDE -ÇERÇEVE TAŞIYICI SİSTEMLERİN DİNAMİK ANALİZ YÖNTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI BOZDOĞAN, Burak Kanat Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuhoğlu Eylül 2002, 162 sayfa Bu tez kapsamında taşıyıcı sistemi perde-çerçevelerden oluşan yapıların dinamik analiz yöntemleri karşılaştırılmışlar. Bu karşılaştırmada eşdeğer deprem yükü yöntemi ile modal analiz yöntemi kullanılmıştır. Zaman tanım aralığında hesap yöntemi ise seçilecek kuvvetli yer hareketine bağlı olduğundan karşılaştırmada kullanılmamıştır. Ayrıca dinamik analizde son yıllarda yaygın olarak kullanılan sürekli sistem hesap modelinin sonlu elemanlar yöntemine yakınsaklığı da araştırılmıştır. Çalışmada orijinal olarak modal analizin temelini teşkil eden etkin kütle oranlarının bulunması için sürekli sistem hesap modeline dayak bir yöntem sunulmuştur. Gene son yıllarda perde çerçeve sistemlerin dinamik analizinde kullanılan taşıma matris yöntemi ve dinamik matris yöntemi perde-çerçeve sistemlere uyarlanmıştır. Son olarak üç boyutlu dinamik hesapta kayma merkezi ile kütle merkezinin çakışmamasından meydana gelen burulmalı titreşim durumu da incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT THE COMPARISION OF DYNAMIC ANALYSIS METHODS OF SHEAR-WALL FRAME SYSTEMS BOZDO?AN, Kanat Burak MsC in Civil Eng. Supervisor: Yrd. Doç. Dr, Ayhan NUHO?LU September 2002, 162 pages In the concept of this thesis the“dynamic analysis method”of the Shear wall-Frame structures, are compared. In this comparision, the method of“Equiavalent earthquake load Method”and“Modal Analysis Method”are used. Because the calculation method in time-history area is depended on the chosen strong gronud motion, it's used in the comparison. The proximity of continous system calculation model which is used widespread in recent year to finite elements method, is also searched in dynamic analyse. In this study, a method based on continuos system calculation model is offered to find“Effective mass proportion ”which is the original base of modal analyse. Also,“Transfer matrix method”used in the dynamic analyse of wall-frame systems and“Dynamic Matrix Method”is adapted to wall-frame systems in recent years. In consequence, torsional vibration situation occured from not being coinciding of mass centre and sliding centre in three-dimensional dynamic analyse calculation is examined.