Güney Çeşme-Teke Burnu arası (İzmir, Türkiye kıyıları) deniz florası
Marine flora of the region between South Çeşme-Cape of Teke (İzmir, Turkey)
  1. Tez No: 120343
  2. Yazar: ASLI PARLAKAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATAKAN SUKATAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Takson, algler, flora, Türkiye, Taxon, algae, flora, Turkey
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 310
Özet
ÖZET GÜNEY ÇEŞME-TEKE BURNU ARASI (ÎZMÎR, TÜRKİYE KIYILARI) DENÎZ FLORASI PARLAKAY, Aslı Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi; Doç. Dr. Atakan SUKATAR Ekim 2002, 282 sayfa Bu tezde, Güney Çeşme-Teke Bumu (izmir, Türkiye) arasında üst infralittoral bölgede yayılış gösteren Cyanophyta, Rhodophyta, Heterokontophyta, Chlorophyta ve Magnoliophyta bölümlerine ait taksonlar çalışılmıştır. Örnekler, doğrudan ve serbest dalış yapılarak toplanmıştır. Toplanan örnekler, %4Tük formaldehit-deniz suyu bulunan kavanozlarda tespit edilmiştir. Tayinler, alglerin morfolojik özelliklerine göre ya da kesit alınarak yapılmıştır. Bazı alglerin tayinlerinde ise % l0'luk HC1 kullanılmıştır. Fotoğraflar fotomikrografi tekniklerine uygun olarak çekilmiştir. Tayin için temel kitaplardan ve tezlerden yararlanılmıştır. Çalışmamızda Cyanophyta bölümünden 29, Rhodophyta bölümünden 65, Heterokontophyta bölümünden 33, Chlorophyta bölümünden 25 ve Magnoliophyta bölümünden 3 olmak üzere toplam 155 tür ve tür altı takson tayin edilmiştir. 2 tür Ege Deniz'i için yeni kayıt olup 5 tür Türkiye Denizleri için ilk kez rapor edilmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT MARINE FLORA OF THE REGION BETWEEN SOUTH ÇEŞME-CAPE OF TEKE (IZMIR, TURKEY COASTS) PARLAKAY, Ash MsC in Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Atakan SUKATAR OCTOBER 2002, 282 pages In this thesis, the taxa belonging to the divisions of Cyanophyta, Rhodophyta, Heterokontophyta, Chlorophyta and Magnoliophyta of the upper infralittoral zone between South Çeşme and Cape of Teke (Izmir, Turkey) were investigated. The samples were collected directly or by free-diving. The collected samples were fixed in jars including % 4 neutral formaldehyde- sea water. Deteiminations were made under a stereo microscope by sectioning and according to morphological characters of the algae. In identifications of some of the algae, % 10 HC1 was used. The photographs were taken according to the technique of photomicrography. For the determination, basis sources and thesis were used. In our study, a total of 155 specific or intraspecific taxa have been determined. 29 taxa belong to Cyanophyta, 65 to Rhodophyta, 33 to Heterokontophyta, 25 to Chlorophyta and 3 to Magnoliophyta.2 species are new records of Aegean Coasts and 5 species are new records of Turkey Coasts.