Erzurum kentiçi ulaşım sorunlarından otoparklar üzerine bir araştırma
A Research parking lots, one of the inner city transportation problems in Erzurum
  1. Tez No: 121374
  2. Yazar: SELAMİ YARBAŞI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHİR GÖKDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Trafik, otopark, yol dışı parkı, yol içi parkı, park etüdü
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
ÖZET Y.Lisans Tezi ERZURUM KENTİÇİ ULAŞIM SORUNLARINDAN OTOPARKLAR ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Selami YARBAŞI Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Yrd.Doç.Dr.Mahir GÖKD AĞ Özellikle ulaşım ana planlarının imar nazım planlarıyla birlikte yapılmamış olması, nüfus ve araç sayılarındaki hızlı artış, kent yaşamının önemli sorunlarından biri olan otopark sorununu ortaya çıkarmıştır. Bu çalışmada Erzurum ilindeki otopark sorunu incelenmeye çalışılmış, ticaret ve iş merkezlerinin yoğun olduğu kent merkezinde seçilen bölgelerde etütler yapılmıştır. Yol içi ve yol dışı otopark etütleri ayrı ayrı yapılmış, değerlendirilen sonuçlar grafik ve çizelgelerle ifade edilmiştir. Sonuç aşamasında ise kent içindeki trafik ve otopark sorunu birlikte değerlendirilip, bu sorunlara kısa, orta ve uzun vadede çözüm önerileri sunulmuştur. 2002, 131 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis A RESEARCH ON PARKING LOTS, ONE OF THE INNER CITY TRANSPORTATION PROBLEMS IN ERZURUM Selami YARBAŞ1 Atatürk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Civil Engineering Supervisor: Asst.Prof.Dr. Mahir GÖKDA? Especially the fact that main planning for transportation isn't carried out with construction arrangement planning, rapid increasing of population and vehicles led to appear parking problem which is one of the important problem of urban life. In this study, parking problem in Erzurum was tried to research and some surveys were done in city centre in which trade and shopping centres are busy. Parking surveys for in-street and off-street parking were done separately, and the results evaluated were shown in graphics and schemes- in conclusion part, traffic and parking problems are evaluated together, and advices for solution in short, middle and long periods were presented. 2002, 131 pages Keywords : Traffic, parking lot, off-street parking, in-street parking, parking survey. u