Erzurum ili harpalini tribüsü (Coleoptera, Carabidae, Harpalinae) türleri üzerinde faunistik ve sistematik çalışmalar
Faunistic and systematic studies on the tribe harpalini (Coleoptera, Carabidae, Harpalinae) in Erzurum province
  1. Tez No: 121458
  2. Yazar: MEMİŞ KESDEK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. EROL YILDIRIM, DOÇ.DR. İRFAN ASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Coleoptera, Carabidae, Harpalinae, Harpafini, Harpalus
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZET Y. Lisans Tezi ERZURUM İLÎ HARPALINI TRİBÜSÜ (COLEOPTERA, CARABİDAE, HARPALINAE) TÜRLERİ ÜZERİNDE FAUNÎSTİK VE SİSTEMATİK ÇALIŞMALAR Memiş KESDEK Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Erol YILDIRIM Ortak Danışman: Doç. Dr. İrfan ASLAN Bu araştırma, 2000-2002 yıllarında Erzurum merkez ve çevre ilçelerden toplanan ve daha önceki yıllarda toplanmış ve Bitki Koruma Bölümü, Entomoloji Müzesi'nde muhafaza edilen Harpalinae (Coleoptera, Carabidae) ahfâmilyasının Harpalini tribüsüne giren türler üzerinde yapılan faunistik ve sistematik bir çalışmadır. Araştırma sonucunda, Harpalini tribüsünden altı cinse ait 18 tür ve alttür tespit edilmiştir. İncelenen materyalden Harpalus axius subcylindricus Dejean alttürü, Türkiye faunası için yeni kayıt niteliğindedir. İncelenen türlerin Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiş, taksonomik öneme sahip vücut kısımları çizilerek, cins ve tür teşhis anahtarı hazırlanmıştır. 2002, 53 sayfa Anahtar kelime: Coleoptera, Carabidae, Harpalinae, Harpalini, Harpalus
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis FAUNISTIC AND SYSTEMATIC STUDIES ON THE TRIBE HARPALDSfl (COLEOPTERA, CARABIDAE, HARPALINAE) IN ERZURUM PROVINCES MemişKESDEK Atatürk University Faculty of Agriculture Department of Plant Production Supervisor Assoc. Prof. Dr. Erol YILDIRIM Co-supervisor Assoc. Prof. Dr. İrfan ASLAN This is a faunistic and systematic study on Harpalini tribe in the Subfamily Harpalinae (Coleoptera:Carabidae) in Erzurum province. The material was collected from various localities of Erzurum province during 2000- 2002. Some of the material that has been collected previously in the Museum of Plant Protection Department was also included. This study contributes 6 genera and 18 species and subspecies in the tribe Harpalini. Among them, Harpalus amis subcylindricits Dejean is new record for the Turkish fauna. Important taxonomic characters of each species are indicated, keys to the genera and species are prepared. Body parts having taxonomic importance are drawn. In addition, distribution of species in the research area, other parts of the Turkey and world is included. 2002, 53 pages