Belediye su kuyu ve su depolarının mikroişlemci ile senkronizasyonu
Synchronization of water wellsand water tanks by means of microprocessor
  1. Tez No: 121628
  2. Yazar: ALİ GÖKÇE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET KEKEÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Seri haberleşme, PIC16F84, Mikrodenetleyiciler, PIC Programlama, Serial Communication, PIC16F84, Microcontroller, PIC Programming
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
IV BELEDİYE SU KUYU VE SU DEPOLARININ MİKROİŞLEMCİ İLE SENKRONİZASYONU ÖZET Belediyeler kuyulardan elde ettikleri suyu, su depoları aracılığıyla şehir şebekesine aktarırlar. Bu işlemde verimliliği artırmak için, kuyu pompalan ile depolar arası senkronizasyonu sağlamak gerekir. Çünkü gereksiz yere pompalan çalıştırmak hem enerji hem de su israfına neden olur. Bu çalışmada belediye su kuyu ve depolan arasında seri haberleşme, veri toplama ve veri denetimi mikroişlemci ile gerçekleştirilmiştir. Böylece kuyu pompalarının gerektiğinde aktif olması sağlanmıştır. Kullanılan mikroişlemcinin PIC16F84 olması ile de gerçekleştirilen denetim sisteminin tasarımı kolaylaştırılmış ve maliyeti azaltılmıştır.
Özet (Çeviri)
SYNCHRONISATION OF WATER WELLSAND WATER TANKS BY MEANS OF MICROPROCESSOR SUMMARY Municipalities transfer the water obtained from water wells in to the city water system by means of water tanks in order to increase the efficien cy in this process, synronisation between pumps and the water tanks should be obtained. Otherwise, operating the pumps when there is not need causes the waste of energy and water. In this study, the serial communication between the water wells and tanks, data acquisition and control are carried out by microcontroller. Hence, the water wells are operated when needed. In the system, microcontroller PIC16F84 is employed. This causes the design to be simpler and to cost to decrease.