Sıçan beyninin farklı bölgelerinde etoksiresorufin O-deetilaz (EROD) aktivitesi
Ethoxyresorufine O-deethylase (EROD) activity in different region of rat brain
  1. Tez No: 124095
  2. Yazar: AYŞE CESUR ÇALIŞKAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BENAY CAN EKE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eczacılık ve Farmakoloji, Pharmacy and Pharmacology
  6. Anahtar Kelimeler: Sıçan, insan, tüm beyin, serebral korteks, serebellum, monooksijenaz, mikrozom, Rat.human, whole brain, cerebral cortex, cerebellum, monoxygenases, microsomes
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Farmasötik Toksikoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 860
Özet
53 ÖZET Sıçan Beyninin Farklı Bölgelerinde Etoksiresorufin O-deetilaz (EROD) Aktivitesi Bu çalışmada, sıçan beyninin farklı bölgelerinde, ki bu bölgeler tüm beyin, serebral korteks (Tüm beyinde serebellum dışında kalan bölgeler kastedilmiştir) ve serebellumun mikrozomal fraksiyonlarında sitokrom P450'ye bağımlı enzim sistemi üyelerinden 7-etoksiresorufin-O-deetilaz (EROD) enzim aktivitesi için optimum pH, protein miktarı, substrat (etoksiresorufin) konsantrasyonu ve inkübasyon süresi saptanmıştır. İnsan beyninin serebral korteks ve serebellumunun mikrozomal fraksiyonlarında, sıçan beyninde sağlanan optimum koşullar uygulanmıştır. Sıçan ve insan beyninin farklı bölgelerinin mikrozomlarında bu enzim aktivitesi için farklı reaksiyon koşullarına gereksinim olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
54 SUMMARY Ethoxyresorufine O-deethylase (EROD) activity in different region of rat brain The optimum conditions (pH, protein amount, substrate concentration and incubation time) of 7-ethoxyresorufine-O-deethylase (EROD), in the different region of rat brain, which are whole brain, cerebral cortex, cerebellum, were determined in microsomes.The optimal conditions those are maintened for the rat brain are applied for human brain cerebral cortex and cerebellum microsomal fractions. In this study, it was found out that, different reaction conditions are required for these enzyme activities in the different region of rat brain microsomes.