Simulation of a holographic 3-D television display
3 boyutlu holografik televizyon simülasyonu
- Tez No: 12696
- Danışmanlar: DOÇ.DR. LEVENT ONURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çift ışınlı hologramlar, koordinat dönüşümü, simülasyon, interpolasyon, 3 boyutlu televizyon. iv, Off-axis holograms, coordinate transformation, interpolation, sim ulation, 3-D television. m
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET 3 BOYUTLU HOLOGRAFİK TELEVİZYON SİMÜLASYONU Gözde Bozdağı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Levent Omıral Aralık 1990 Bu çalışmada yeni bir 3-boyutlu holografik görüntüleme sisteminin teorisi verilmiş ve bilgisayar simülasyonları yapılmıştır. Kullanılan teknik, istenilen şeklin ilerleyen yüzey dalgalan sayesinde bir kristal üzerinde oluşturulmasına dayanmak tadır. Elektrodlara uygulanan sinyaller tamamıyla girişteki holografik şekilden elde edilebilmektedir. Bu sinyallerin yarattığı yüzey dalgalan zaman içinde ilerleyerek ve üst üste binerek istenilen anda istenilen görüntünün oluşmasını sağlarlar. Kullanılan sistemlerden daha basit ve etkili olan bu metod aynı zamanda görüntülemedeki çözümleme problemini de ortadan kaldırmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF A HOLOGRAPHIC 3-D TELEVISION DISPLAY Gözde Bozdağı M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Levent Omıral December 1990 The theory and the computer simulations of an acousto-optical holographic 3-D television display are presented in this dissertation. The technique used is based on the reproduction of the desired pattern, in our case the hologram, using traveling surface waves. The crystal that will be used as the medium of display is assumed to have a number of electrodes attached to it on one side. If signals are applied to all of the electrodes, propagating waves from the electrodes will superpose to form a time-varying surface field pattern on the crystal. It is possible to find out the signals to be applied to the electrodes through an inversion relationship from the original holographic pattern. The proposed method is simpler and more efficient than the methods available in the literature and it solves the display resolution problem completely.