Diferensiyel denklemler için mathematica ile interaktif uygulamalar
Interactive applications with mathematica for differential equations
- Tez No: 127518
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERHAN COŞKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Mathematica, Diferensiyel denklemler, Başlangıç-değer problemleri, Sınır-değer problemleri V, Mathematica, Differential equations, Initial-value problems, Boundary- value problems VI
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
ÖZET Bu çalışmada Diferensiyel Denklemler' in çözümleri için geliştirilmiş olan Mathematica fonksiyonlarının etkin bir biçimde kullanılarak, göz önüne alınan bir denklemin değişen parametreler ışığı altında incelenmesine imkan sağlayacak olan üst düzey etkileşimli Mathematica modülleri geliştirilmiştir. Söz konusu modüller kullanılarak birinci, ikinci ve üçüncü basamaktan diferensiyel denklemler için formüle edilen başlangıç ve sınır değer problemleri, diferensiyel denklemlerin tanımlı olduğu aralık, başlangıç ve snır koşulları ve çözüm grafik sitilleri kullanıcı tarafından etkileşimli olarak belirlenmek suretiyle elde edilebilir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Interactive Applications With Mathematica For Differential Equations In this study we present interactive mathematica modules which are designed for solving differential equations of order up to 3. The modules allow for the study of such equations under venous initial-boundary conditions and provide flexibility for the choice of graphical illustration of the solutions as well as the selection of the domain on which the equation is defined.