Computer aided structural modelling of buildings and interactive data preparation for structural analysis packages
  1. Tez No: 12788
  2. Yazar: NİHAN ÜNAY(KOÇ)
  3. Danışmanlar: UĞUR G. YALÇINER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Structural Analysis- Computer aided Design- Computer aided Drafting, Graphical Modelling Scientific Cod® t 601.02-01
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
ÖZET BİNALARIN BİLGİSAYAR DESTEKLİ STRÜKTÜREL MOBELLEMESİ VE STRÜSTüBIL ANALİZ PROGRAMLARINA İNTERAKTİF VERİ HAZ ISLANMASI ÜNAY Nihan Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilimleri Tez Yöneticisi : ö|r. G5r. Uğur G. YALÇINEB Şubat 1981 " 103 sayfa Bu çalışmanın -ana amacı binaların strüktürel modellerinin grafik verilerini etkileşimli olarak hazırlamak ve yönetmek, ayrıca strüktürel analiz yazılımları için gereken aifanümerik veri kütüklerini yaratmak üzere etkileşimli grafik sistemi geliştirmektir. Bu çalışmada binaların strüktürel elemanları, çerçeveleri ve strüktürel analiz yazılımları için gereken veriler ve feryatları incelendi- Binaların strüktürel modellerinin yaratılması ve strüktürel analiz yazılımlarına grafik verilerden hareketle alfanümerik verilerin hazırlanması için etkileşimli grafik data hazırlama ve yönetim yazılımı geliştirildi. Anahtar Kelimeler : Strüktürel Analiz » Bilgisayar Destekli Tasara, Bilgisayar Destekli Çizim, Grafik modelleme. Bilim Dalı Sayısal lodu : 601.02.01
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMMUTES AIDED STRUCTURAL MODELLING OF BUILDINGS AND INTERACTIVE DATA PREPARATION FOE STRUCTURAL ANALYSIS PACKAGES CJnay, Nihan H. Sc. in Building Science Supervisor : Instructor Uğur G. YALÇIKER February 1991 r 103 pages The sia.jor aira of this study is to produce a graphical user intefac® system for interactive preparation and aanageaent of graphical data of the structural models of buildings, and preparation of the neccessary alphanumeric data file for structural analysis packages. In this study r the structural elements of buildings have been analyzed, they have been synthesized in the forms of structural frames, necessary data and its format for cosaonly used for structural analysis of buildings have been rswieved. An interactive graphical data preparation and management software for creation of structural models of buildings and preparation of alphanumeric data froia graphical data to be inputsd to structural analysis packages has been developed.