Design and implementation of an automated registration system
- Tez No: 1279
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT EPİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Sınav Organizasyon Sistemi, Kayıt Sistemi, yapısal sistem çözümleme, program yasan programlar., Examination Organization System, Registration System, structured system analysis, program writing programs
- Yıl: 1987
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 223
Özet
Bu çalışmada, bir sınav organizasyonunu aday başvurularından başlayarak sınav sonuçlarının belirlen mesine kadar otomatik olarak yürütecek bir bilişim sisteminin temel kesimlerinden biri olan Kayıt Sistemi tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Kayıt Sisteminin temel işlevi, sınava girecek adaylara ve sınavı uygula yacak görevlilere ait bilgileri sistematik olarak elde etmek ile adaylara gönderilecek ve sınavda kullanılacak dökümlerin yapılmasını sağlamaktır. Kayıt Sistemi sınav organizasyonun diğer kesimi olan Sınav Sistemi ile iletişim kuracak biçimde tasarlan mıştır. Bu iki sistem“Registration and Examination System”olarak adlandırılan ve kısa adı REX olan bir bilişim sistemi oluşturmaktadır. REX'in modüler ve yapısal olması, etkileşimli bir ortamda aynı anda birden çok kullanıcı tarafından çalıştırılabilmesi ve kullanı cıları menülerle yönlendirmesi öngörülmüştür. Gerçekleş- tirimde çeşitli sınav organizasyonlarının uygulandığı bir kurum olan ÖSYM' deki mevcut sistem incelenmiş ve burada edinilen deneyimlerden yararlanılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, a Registration System, which is one of the fundamental sections of an information system, carrying out an examination organization automatically from the application of the candidates up to the determination of the results is designed and implemented. The main function of the Registration System is to obtain the information about the candidates and the executive staff systematically and to print the documents to be sent to candidates and to be used in the examination. The Registration System is designed to communicate with the Examination System which is the other section of the examination organization. These two systems form an information system called“Registration and Examination System”, or REX. REX is aimed to be modular, structural, executable by multi-user in an interactive environment and directing the users by menus. In developing REX, the system in ÖSYM, which carries out various examination organizations, has been examined and the experience obtained from this organization has been utilised.