Lipid mobilization and use during flight of oncopeltus fasciatus
- Tez No: 12820
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SEMA S. ERGEZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Zooloji, Zoology
- Anahtar Kelimeler: Oncopeltus fasciatus, Hemipter, uçuş aktıvitesi, lipid saliTîîmı, hemolenf, yağ cisimciği, hemolenf lipoproteinleri, diaçilgliserol, triaçilgliserol, PAGE, SDS-PAGE vi, Oncopeltus fasciatus, Hemiptera, flight activity, hemolymph, fat body, lipid mobilization, Diacylglycerols, Triacylglycerols, PAGE, SDS-PAGE, hemolymph lipoproteins. xv
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
Oncopeltus fasciatus' un uçuşu sırasındaki lipid salınımı ve kullanımı Öztekin, Ceren Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Master tezi Tez yöneticisi Doç. Dr. Sema S. Ergezen 64 Sayfa, Ocak, 1991 ÖZET: Bu çalışma, ergin dişi Oncopeltus fasciatus 'un hemolenf lipoproteinleriyle, uçuş aktivitesi arasındaki ilişkiyi açıklamak üzere planlanmıştır. Oncopeltus ' un kısa gün fotoperyodunda (12 L : 12 D), düşük sıcaklıkta (22°C) ve aç bırakıldığında (3 gün) göç uçuşu yapma eğilimi gösterdiği kanıtlanmıştır. Bu koşullarda son gömlek değişiminden 10-11 gün sonra uçuş aktivitesi test edilmiştir. Elektroforetik analiz sonucu ayrılan 9 ana hemolenf lipid taşıyıcı protein bandı lipidler için boyandığında, bu lipidlerin uçuş sırasında depolandıkları yerden hemolenfe salındıklarını göstermekte dir. Bununla birlikte, lipid taşıyıcı hemolenf protein bantlarının boyanma yoğunluğu ve sayıları açısından, göç uçuşuna bağlı olarak belirgin bir özellik göstermediği gözlenmiştir.Ânabilim Dalı sayısal kodu: 222.13.01
Özet (Çeviri)
Lipid mobilization and use during flight of Oncopeltus fasciatus (Hemiptera) Öz t ekin, Ceren, Faculty of Education Department of Science Education, Master of Science Supervisor, Assoc. Prof.Dr. Sema S.Ergezen 64 page January 1991 ABSTRACT This work was planned to explain the relationship between flight activity and the appearance of lipoproteins in the hemolymph of the adult female Oncopeltus fasciatus. When Oncopeltus fasciatus females at age 10-11 days after final moult, tested for flight activity after the regime of short photoperiod (12 C : 12 D), low temperature (22°C) and starvation (3 days) showed tendency for migratory flight. The analysis of electrophoretically separated 9 major lipid associated protein bands of hemolymp following lipid staining, the appearance of associated lipids indicated the mobilization of these lipids into hemolymp from their storage sites and use during flight activity. However, no significant difference observed in the staining intensity or number of bands of hemolymph lipid associated (or lipid iiicarrying) proteins during migratory flight activity. science code: 222.13.01