Range evaluation of the anechoic chamber in ASELSAN inc
ASELSAN'da bulunan yankısız odanın performansının değerlendirilmesi
  1. Tez No: 12843
  2. Yazar: SERHAT SALİH ERZİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. S. SENCER KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Duran dalga yöntemi, piramit biçimli yankısız oda, anten ölçü sahası performansının değerlendirilmesi, yansıma seviyesi, dairesel polarizasyonlu anten, polarizasyon diagram, The VSWR method, the tapered anechoic chamber, range evaluation, reflectivity level, circular polarized antenna and polarization pattern. Science
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
ÖZET ASELSAN' DA BULUNAN YANKISIZ ODANIN PERFORMANSININ DE?ERLENDİRİLMESİ ERZIN, Serhat Salih Yüksek Lisans Tezi, Elektrik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. S. Sencer KOÇ Şubat 1991, 97 sayfa Bu tezde, anten ölçü sahasının performansını belirlemede sıkça kullanılan 2 yöntem araştırıldı. Bunlar,“Anten işinim Diagrası Karşılaştırma”ve“Duran Dalga Oranı”yöntemleridir. Duran Dalga Oranı yöntemine yeni bir yaklaşım gerçekleştirildi. ölçme işleminin bütün ayrıntıları anlatıldı. Ölçme düzeneğinden kaynaklanan pratik problemler ve onların kalibrasyonu verildi. Yeni yaklaşımla, Aselsan'da bulunan yankısız odanın performansı belirlendi ve bazı ölçüm sonuçları verildi. Ölçüm düzeneğini oluşturan cihazlar, HP 8341 İşaret üreteci, HP 8665 Spektrum Analizör, HP 9000 Bilgisayar, HP 7470A Çizici ve Scientific Atlanta'nın 5023 Çift eksenli anten döndürme tablosu (düşey eksen üzerinde vıyatay eksen), 2012A Programlanabilir Konumlandırıcı, 1885 Konum Gösterici ve 4116B Uzak Kontrol Birimi'dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RANGE EVALUATION OP THE ANECHOIC CHAMBER IN ASELSAN INC. ERZIN, Serhat Salih M. Sc. in E. E. Supervisor: Asst. Dr. S. Sencer KOÇ February 1991, 97 pages In this thesis, two commonly used methods for the evaluation of antenna ranges are analyzed: Antenna Pattern Comparison and Free-space Voltage Standing Wave Ratio (VSWR) methods. A new approach to VSWR method is investigated. The details of the measurement procedure are described. Encountered practical problems associated with the measurement set-up and calibration of them are given. The range evaluation of the tapered anechoic chamber in Aselsan Inc. is performed and some measurement results are presented. The measurement set-up includes HP 8341 Signal Generator, HP 8665 Spectrum Analyzer, HP 9000 Computer, HP 7470A Plotter and Scientific Atlanta instruments which are 5023 Azimuth over Elevation Positioner, 2012A IVProgrammable Positioner Controller, 1885 Position Indicator, 4 116B Remote Control Unit.