Permanganate treatment of domestic wastewaters
  1. Tez No: 12849
  2. Yazar: ŞENOL ATAMAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÜLERMAN SÜRÜCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Physical-chemical treatment, potassium permanganate, oxidation, domestic wastewater
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZET EVSEL ATIKSÜLARIN PERMANGANATLA ARITIMI ATAMAN, Şenol Yüksek Lisans Tezi, Çevre Müh. Böl. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Gülerman Sürücü Ocak, 1991, 91 sayfa Bu çalışmada güçlü bir oksitleyici olan potasyum permanganatın evsel atıksudaki askıda ve çözünmüş halde bulunan kirleticilerin giderilmesinde kullanımı konusu çalışılmıştır. Atıksu arıtımında askıda katı madde, ortofosfat, nitrat ve kimyasal oksijen ihtiyacı giderimleri“Jar test”cihazı yardımı ile gözlemlenmiştir. Potasyum permanganatın evsel atıksudaki çözünmüş ve askıdaki kirleticilerin gideriminde yumaklaştırıcı (koagulant) madde olarak kullanımının -v-mümkün olduğu gösterilmiştir. Bazı yönlerden de biyolojik sistemlere göre üstünlüğü belirlenmiştir. Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen bulgular potasyum permangantın askıda ve çözünmüş organik ve inorganik kirleticilerin gideriminde PH'nm yüksek olduğu durumlarda, iyi sonuç verdiğini göstermiştir. Anahtar kelimeler : Fiziksel-kimyasal arıtım, potasyum permanganat, oksidasyon, evsel atıksu. Bilim Kodu: 615.02.01 -vi-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERMANGANATE TREATMENT OF DOMESTIC WASTEWATERS ATAMAN, Şenol M.S. in Env. E. Supervisor: Prof. Dr. Gülerman Sürücü January, 1991, 91 pages In this research, use of a strong oxidant potassium permanganate was studied for the removal of suspended and dissolved pollutants in domestic wastewater. Treatment possibilities of wastewater was studied by conducting jar tests and observing the removals as measured by the parameters of suspended solids, ortophosphate, nitrate nitrogen and chemical oxygen demand. It was shown that potassium permanganate can be applied on domestic wastewater as coagulant to remove pollutants. Because of some advantages, it is -iii-more useful than conventional biological systems. Investigations concerning the effect of potassium permanganate on wastewater showed that it could result a considerable amount of removal of suspended and dissolved pollutants both organic and inorganic origin under alkaline conditions.