Groundwater flow at hazardous waste disposal sites
- Tez No: 12850
- Danışmanlar: DOÇ.DR. S. EROL ULUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Tehlikeli Atık? Yeraltı Suyu, Depolama Alanı, Dispersiyon, Sonlu Farklılıklar Yaklaşım Yöntemi. Bilim Dalı Sayısal Kodu 615.02.01 -iv, Hazardous waste, Groundwater, Landfill, Dispersion, Finite Difference Approximation Method
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZET TEHLİKELİ ATIK DEPOLAMA ALANLARINDAKİ YERALTI SU AKIŞI KADIO?LU, Esma Beşire Yüksek Lisans Tezi, Çevre Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr S. Erol ULU? Şubat 1991, 122 Sayfa Gözenekli ortamlarda gözlenen kirletici dispersiyonlarının oluşumundaki en önemli faktör olan dispersiyon ile sizmtx sularx atık depolama alanlarından yeraltı suyuna ulaşabilir. Böylelikle, dispersiyon, kirletici konsantrasyonlarını pekçok etmene bağlı olarak etkiler. Bu tez kapsamında, genel olarak dispersiyon katsayısının rolü incelenmiştir. Bu amaçla, gözenekli ortamdaki kirleticilerin dispersiyonu Sonlu Farklılıklar Yaklaşım Yönteminin yardımı ile bilgisayar programı kullanılarak tahmin edilmiştir. Diğer çalışmalardan alman veriler bilgisayar programıda kullanılmış ve sonuçlar literatürde yer alan bazı çalışmalarla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GROUNDWATER FLOW AT HAZARDOUS WASTE DISPOSAL SITES. KADIOGLU, Esma Besire M.S. in Environmental Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. S. Erol Ulug February 1991,122 pages Leachates from waste disposal sites may reach to groundwater by means of dispersion which is the most important factor for the transport of pollutants in porous media. Dispersion can thus affect the pollutant concentrations depending on various factors. Within the scope of this thesis, mainly the role of dispersion coefficient has been examined. For this purpose, a computer program was used with the help of finite difference approximation method to predict dispersion of pollutants in porous media. Data from other studies were used in computer program and results were compared with some studies present in literature.