Neurocontroller for process control using forward plant dynamics
  1. Tez No: 12852
  2. Yazar: NURETTİN BURÇAK BEŞER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERSİN TULUNAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sinir gözesine dayalı denetleç, sinir gözesine dayalı süreç denetim, öğrenen denetim, usa dayalı denetim, uyarlamalı denetim, sinir gözesine dayalı ağlar, Neurocontrol, process neurocontrol, learn ing control, Intelligent control, adaptive control, neural networks. SCIENCE CODE: 619.04.01. ill
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
ÖZET SÜREÇ DENETİMİ İçİN İLERİ KURULUŞ DEVİNGENLİ?İNİ KULLANAN SİNİR GÖZESİNE DAYALI DENETLEÇ Beşer, Nurettin Burçak Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ersin Tulunay Şubat 1991, 101 Sayfa Sinirsel gözeli ağlar örnekle öğrenebilmekte ve dizgenin matematiksel benzeğine gerek duymamaktadır. Bu çalışmada sinirsel gözeli ağlar özellikle denetim yönünden eleştirel olarak incelenmiştir. Denetim imlerinin üretiminde sinirsel gözeli ağları kullanan yeni bir yöntem önerilmiştir, önerilen sinir gözesine dayalı dentleç ileri kuruluş devingenliğini kutlanmakta ve böylece bir bölüm üstünlükler içermekte, var olan sinir gözesine dayalı denetleçler ise evrik kurulup devingeni iğini kullanmaktadır, önerilen sinir gözesine dayalı denetleç in üstünlüklerini göstermek için bilgisayar benzetim sınamaları yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NEUROCONTROLLER FOR PROCESS CONTROL USING FORWARD PLANT DYNAMICS Beşer, Nurettin Burçak M.S. In Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ersin Tulunay February 1991, 109 pages Neural networks learn by example and do not require mathematical modelling of the system. Therefore they are promising for process control applications. In this work neural networks are critically reviewed especially from control point of view. Then a novel method of using neural networks in the generation of control signals is proposed. The proposed neurocontrol ler uses forward plant dynamics and thus has some advantages, whereas existing neurocontrol I ers use Inverse plant dynamics. Computer simulation tests were carried out by using models of practical and fictitous sys tems to demonstrate the advantages of proposed neurocont rol ler.