A Graphical interface for power system applications
  1. Tez No: 12853
  2. Yazar: CENGİZ KIRIŞTIOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İSMET ERKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bouting, Computers Graphics, Computer Aided Education, Load Flow Analysis. Science
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
ÖZET GÜÇ SİSTEMİ UYGULAMA PROGRAMLARI İÇİH GRAFİKSEL ARABÂ?LAŞIM Cengiz Kırıştıoglu Yüksek Lisans Tezi Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi Assoc. Prof. Dr. ismet ERKME8 Şubat 1991, 131 sayfa Bu çalışmada elektrik güç sistemi için geliştirilen yeni bir etkileşimli grafik yazılımı tanıtılmaktadır. Geliştirilmiş olan yazılım özel tasarlanmış izgeleme algoritması kullanmakta ve aynı zamanda iletim hatlarının kesişmesini enaza indirgeyerek ve güç istasyonlarının yerleşimini dikkate alarak otomatik olarak elektrik güç sistemi tek hat şemasını çizmektedir. Salladığı görsel etkilerinin yanı sıra kullanıcı uyumlu ve uygulama programlarına kolayca ulaşılabilir şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcı çok as bir gayretle güç sistemi tek hat şemasını çizebilir, gerekli sayısaldeğerleri girebilir, uygulama programını çağırabilir ve sonuçlarını kolaylıkla isleyebilir. Bunların yanış ıra kullanıcı güç sistemi tek hat şemasını yazıcıdan sonuçlarla birlikte alabilir. Bu yazılım sayesinde kullanıcı samandan tasarruf ederek, arta kalan samanını yaratıcı düşüncenin uyarılması için kullanabilir. Ayrıca kullanıcı grafik ekran üzerinde dikkatini yoğunlaştırarak, gerekli samanı ekran üzerindeki sonuçların önemine ayırabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A GRAPHICAL INTERFACE FOR POWER SYSTEM APPLICATIONS Cengiz KIRISTIOGLU M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. ismet ERKMEN February 1991, 131 pages In this Thesis a new interactive computer graphics facility for power system research and instruction is described. The developed facility generates the single line diagram of the power system network automatically based on a specifically designed routing algorithm, minimizing the crossings of the transmission lines and obeying the pyhsical layout of the substations. Furthermore, the developed interactive facility is integrated with an efficiently coded Fast Decoupled Load Flow algorithm with advanced sparsity techniques. Incorporating good visual effects, the software has been designed to provide a highly flexible, user friendly environment allowing simple yet efficient access to powerful 1 application program. The user with a minimal effort can immediately proceed to obtain a particular network configuration, enter corresponding numerical data, maccess the application program, view corresponding results, review data and if desired obtain hard copy of single line diagram with the results of load flow displayed on it. The selection of events is done through menus with the item selected by the cursor and mouse. The facility reduces manpower time, and paper output as well as stimulating creative continuous thought. The graphics facility display allows the user to focus directly on the most relevant results and take the necessary time to reflect on their significance.