Aydınlatma otomasyonu
Lighting management
- Tez No: 128616
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NURETTİN UMURKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: enerji tasarrufu, kontrol modülü, kontrol edilecek yük tipi, linye kumanda şekli. v
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
ÖZET Bu çalışmada amaç; aydınlatma otomasyonunun getirdiği avantaj ları anlatmak ve Cophos Project programını kullanarak bir aydınlatma otomasyon projesinin, nasıl oluşturulacağını görmektir. Tez metni içerisinde aydınlatma kontrol sistemlerinin sağladığı avantajlar, konferans salonu aydınlatmasında istenilen özellikler, Luxmate (Lumina) Aydınlatma Kontrol Sistemleri ve bu sistemlerin modül bilgileri anlatılmıştır. Cophos Project programı kullanılarak bir konferans salonunun aydınlatma otomasyon projesi hazırlanmıştır. Konferans salonundaki aydınlatma kontrol sistemi, Luxmate Aydınlatma Kontrol Sistemi'dir. Sonuç olarak, Cophos Project sayesinde, pratik olarak konferans salonun aydınlatma sisteminin şematik diyagramı oluşturulmuş, kullanılacak modüller tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The aim of this study is to describe the advantages brought by the lighting management and seeing how a lighting management project would come into existance by using Cophos Project Program. The advantages obtained by using the lighting control systems, special features required in conference hall lighting, Luxmate (Lumina) Lighting Control Systems and the module information of these systems are described in this thesis. Lighting management project for a conference hall was prepared by using Cophos Project Program. The lighting control system in the conference hall is Luxmate Lighting Control System. Consequently the schematic diagram of the conference hall lighting system was practically obtained and the employed modules were confirmed by the assistance of Cophos Project. Key words : energy saving, control module, type of load to be controlled, form of luminaire group control. viii