Kabuk kalıplamada kaliteyi etkileyen faktörler
Factors that influence on the quality of shell moulding
  1. Tez No: 128780
  2. Yazar: CEMİL ÖZİLMEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CEMALETTİN YAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Metalurji Mühendisliği, Metallurgical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kabuk Kalıplama, Kabuk proses, boyutsal doğruluk, Shell Molding, Shell Process, accuracy VI
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Metalurji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET Kabuk kalıplamada döküme hazır kalıp meydana gelinceye kadar olan safhalardaki hatalar incelenmiştir. Dökümü yapılmış parçalardaki hatalar irdelenip giderilmesi için çalışmalar yürütülmüştür. Kabuk kalınlığı arttıkça, kabuk kalıbın döküm sıcaklığında ısıl şoka direncinin ve toplam dayanma süresinin arttığı, gaz geçirgenliğinin, yüke karşı ve yükle birlikte deformasyonun azaldığı görülmüştür. Yüzey kalitesi ve boyutsal duyarlılığın iyi olmasının istendiği parçaların üretiminde kullanılan çok önemli bir döküm yöntemidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In the method of shell molding the casting mistakes until the mold being ready for casting has been studied. The mistakes of cast parts has been examined and studied for solving. With increasing of shell thickness; heat shock resistant and total resist time increases but aspiration, deformation against to load and deformation with load and second dilation decreases. This method is important especially when surface quality and dimensional sensitivity is considerable.