Modelling of building structures for lateral lood analysis
  1. Tez No: 1289
  2. Yazar: CUMHUR TUFAN BOZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGİN ÇITIPITIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Betonarme, Yapısal Analiz, Binalar, Yatay Yük Analizi, Modelleme..iv, Reinforced Concrete, Structural Analysis, Building Structures, Lateral Load Anaysis, Modelling. -iii
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 182
Özet
ÖZET BİNALARIN YATAY YÜK ANALİZİ İÇİN MODELLENMESÎ Cumhur Tufan BOZ Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ergin ÇITIPITIO?LU Eylül 1987, 167 sahife Betonarme binaların üç boyutlu modellerinin kulla nılmasıyla yapılan yatay yük analizleri, bilgisayar prog ramları kullanılsa bile pratik görünmemektedir. Bu yüzden, mühendislik pratiğinde izlenen yaklaşım; üç boyutlu ya pıların iki boyuta modellenmesi veya serbestlik derecesi azaltılmış üç boyutlu yapıların, yaklaşık bir çözüm elde edebilmek amacı ile analizi şeklindedir. Bu çalışmada, yatay yüklere maruz çokkatlı beton arme yapıların davranışları, bilgisayar analizi için modelleme açısından incelenmiştir. Tasarımda kullanımı alışkanlık haline gelmiş varsayımların geçerliliği açık lanmış, ve analizde uygulanan son matematiksel modelin gerçek yapıya uygunluğunun kontrol edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODELLING OF BUILDING STRUCTURES FOR LATERAL LOAD ANALYSIS Cumhur Tufan BOZ M.Sc. in Civil Engineering Supervisor: Prof.Dr. Ergin ÇITIPITIO?LU September 1987, 16 7 pages Utilization of 3-D mathematical models in the lateral load analysis of reinforced concrete buildings seem to be impractical even if the computations are performed by the computers. Consequently, common engineering practice is either to represent the building structures by 2-D models or by means of the utilization of 3-D models with reduced degrees of freedom for obtaining approximate solutions. In this study, the behavior of multistorey concrete buildings subjected to lateral loads is examined from the modelling point of view for computer analysis. The validity of commonly used design assumptions as well as special considerations in the design process are explained. It is concluded that the final mathematical model utilized in the analysis should be checked for proper representation of the behavior of actual structure,