Evaluation of army corps food supply system using simulation
Kolordu erzak ikmal sisteminin simulasyonla değerlendirilmesi
  1. Tez No: 129225
  2. Yazar: OZAN PEMBE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İHSAN SABUNCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Savunma ve Savunma Teknolojileri, Industrial and Industrial Engineering, Defense and Defense Technologies
  6. Anahtar Kelimeler: Askeri Simulasyon, Erzak İkmal Sistemi, Lojistik, I. Sınıf İkmal Maddeleri iv, Military Simulation, Food Supply System, Logistics, Class I Supply Materials m
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
ÖZET SIMULASYONLA BİR KOLORDUNUN ERZAK İKMAL SİSTEMİNİN ANALİZ EDİLMESİ Ozan Pembe Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Danışman: Doç. İhsan SABUNCUOĞLU July, 2002 Erzak ikmal sistemi Türk Silahlı Kuvvetleri ikmal sisteminin ana parçalarından biridir. Erzak ikmal sistemindeki nihai amaç erzağın istenilen yer ve zamanda hazır bulundurulmasıdır. Bu amaç gerçekleştiğinde muharebe sahasındaki askerin sağlığı, morali ve gücü artacaktır. Literatürde şu ana kadar mevcut sistemin muharebe şartlarında uygun çalışıp çalışmadığını test eden, problem sahalarının neler olduğunu gösteren ve farklı senaryolar altında bu sisteme ait zaman standartlarının tespit edildiği bir çalışma yapılmamıştır. Bu tezde biz mevcut erzak ikmal sisteminin simulasyon modelini kurarak bu soruları cevaplamaya çalıştık. Ayrıca bu çalışmanın lojistik destek planlarını hazırlayan karargah subaylarına yardımcı olacağını düşünüyoruz. Sistemin simulasyon modeli Arena 3.0 kullanılarak geliştirildi. Neticeler istatistiksel metodlar kullanılarak incelenmiştir. İlgili literatür de bu tezde sunulmuş bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVALUATION OF ARMY CORPS FOOD SUPPLY SYSTEM USING SIMULATION Ozan Pembe M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. İhsan Sabuncuoğlu July, 2002 Food Supply System is one of the main elements of Army Logistics System. The ultimate objective in food supply system is to provide the food at the right time and at the right place. If this objective is achieved, the morale, the health and the strength of the soldiers on the battlefield will enormously enhance. In the literature, particularly in Turkish Army, there is no study which tests whether the existing food supply system operates properly or not under the war conditions and which shows the potential problem areas and which specify time standards under different scenarios. The objective of this study is to answer these questions by the help of simulation model of the system. This model can also be helpful to the staff officers who prepare logistic support plans. The simulation model of Army Corps Food Supply System is built in Arena 3.0. The results are analyzed by statistical methods. The related bibliography is also provided in the thesis.