Evaluation of army corps artillery ammunition supply system via simulation
Kolordu topçu mühimmat ikmal sisteminin simulasyon yoluyla değerlendirilmesi
  1. Tez No: 96210
  2. Yazar: DURDU HAKAN UTKU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İHSAN SABUNOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik, Mühimmat îkmali, Askeri Simulasyon iv, Logistics, Ammunition Supply, Military Simulation m
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
ÖZET KOLORDU TOPÇU MÜHİMMAT İKMAL SİSTEMİNİN SİMULASYON YOLUYLA DEĞERLENDİRİLMESİ Durdu Hakan Utku Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Danışman: Doç. İhsan Sabuncuoğlu Temmuz, 2000 Karşı kuvvetler tarafından yüksek teknolojinin kulllanılması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri yeni taktikler edinmeli, yiyecek, akaryakıt, mühimmat, personel ve yedek parçaları dağıtmak için uygun gelişmiş dağıtım teçhizatı kullanmalıdır. Bütçe sınırları dahilinde, yeni taktikler geliştirme ve test etme fırsatı zor ve bazen imkansızdır. Bununla beraber, mevcut ve deneysel olanın her ikisi de pahalı olmayan simulasyon kullanımıyla, değişik teçhizat kombinasyonlarıyla yeni ikmal dağıtım teknikleri test edilebilir. Bu çalışmada, yeni ve eski kolordu topçu mühimmat ikmal sistemlerinin performansını değerlendiriyoruz. Amaç, sistemlerin uygun şekilde işleyip işlemediğini görmek ve sistem tasarımını seçmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVALUATION OF ARMY CORPS ARTILLERY AMMUNITION SUPPLY SYSTEM VIA SIMULATION Durdu Hakan Utku M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dısan Sabuncuoğlu July, 2000 Since the use of enhanced technology by the opposing forces, Turkish Armed Forces must adopt new tactics, employ appropriately upgraded delivery equipment to deliver rations, fuel, ammunition, personnel, repair parts to forces in forward areas to be able to react in time. Within the budget limits, the opportunity to explore new tactics and to test and evaluate new logistics material delivery equipment is correspondingly difficult and sometimes impossible. However, by the use of simulation, which is inexpensive, new supply distribution techniques employing different equipment combinations both currently existing and experimental can be tested. In this study, we evaluate the performance of the existing and new systems of army corps artillery ammunition supply systems. The objective is to see whether the systems operate properly and to select the system design.