Sezgisel belirtisiz topolojik uzaylarda kompaktlılar
Compactness of intuitionistic fuzzy topological spaces
  1. Tez No: 130943
  2. Yazar: M. FERİHA TULAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. A. HAYDAR EŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Belirtisiz Topolojik Uzay, Belirtisiz Süreklilik, Belirtisiz Kom paktlık, Sezgisel Topolojik Uzay, Sezgisel Süreklilik, Sezgisel Kompaktlık, Sezgisel Be lirtisiz Topolojik Uzay, Sezgisel Belirtisiz Süreklilik, Sezgisel Belirtisiz Kompaktlık, Fuzzy Topology, Fuzzy Continuous, Fuzzy Compactness, Intuitionistic Topology, Intuitionistic Continuous, Intuitionistic Compactness, Intuitionistic Fuzzy Topology, Intuitionistic Fuzzy Continuous, Intuitionistic Fuzzy Compactness
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
SEZGİSEL BELİRTİSİZ TOPOLOJİK UZAYLARDA KOMPAKTLIKLAR M.Feriha Tulay ÖZ Üç bölümden oluşan bu çalışmada, sezgisel belirtisiz topolojik uzaylarda kompaktlık çeşitleri incelenmektedir. îlk bölümde, belirtisiz küme kavramına bağlı olarak, belirtisiz topolojik uzaylarda be lirtisiz süreklilikler ve belirtisiz kompaktlık çeşitlerinin tanımları ve bu kavramlarla ilgili bazı sonuçlar verildi. îkinci bölümde sezgisel küme kavramına bağlı olarak sezgisel topolojik uzaylar, sezgisel süreklilik, sezgisel kompaktlık, sezgisel yakın ve hemen hemen kompaktlık kavramları verilmiştir. Son bölümde diğer bölümlerde verilen kavramlara dayanarak sezgisel belirtisiz küme kavramı tanıtılmış buna bağlı olarak sezgisel belirtisiz kavramı topoloji, sezgisel belirtisiz süreklilik ve en son sezgisel belirtisiz kompaktlık kavramı ve çeşitleri incelenmiştir. Ayrıca kompaktlık çeşitleri arasındaki ilişkiler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
COMPACTNESS OF INTUITIONISTIC FUZZY TOPOLOGICAL SPACES M.Feriha Tulay ABSTRACT In this work,which isdivided into three chapters, various types of compactness in Intuitionistic Fuzzy Topological Spaces are studied. The first chapter is devoted to the definitions and basic properties of fuzzy compactness and contiunity in fuzzy topological spaces and some relations between these concepts are discussed. In the Second Chapter, working in terms of intuitionistic sets, the concepts of intuitionistic topology, intuitionistic continuityintuitionistic compactness, intuitionistic near compactness and intuitionistic almost compactness are given. Finally in Chapter Three, the concept of Intuitionistic Fuzzy Set is introduced as a generalization of the notions of fuzzy set and intuitionistic set and the concepts of intuitionistic fuzzy topological space, intuitionistic fuzzy continuity and intuitionistic fuzzy compactness are discussed in this setting. Rirthermore, the relationships among various types of compactness are olso examined.