Şiro çayı balıklarının sistematik yönden araştırılması
A Systematic study on the fish of Şiro stream
  1. Tez No: 131174
  2. Yazar: MAHMUT DAĞLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. A. ÜMİT ERDEMLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Tatlısu, Zoocoğrafya, Sistematik, Fauna, Tür, Şiro Çayı, Freshwater fish, Zoogeography, Systematic, Fauna, Species, Şiro Stream
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ŞİRO ÇAYI BALIKLARININ SİSTEMATİK YÖNDEN ARAŞTIRILMASI Mahmut Dağlı İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 53+X Sayfa 2003 Danışman: Prof. Dr. A. Ümit ERDEMLİ Yapılan bu çalışmada, Şiro çayında bulunan balıkların sistematiği geniş materyale dayanılarak incelenmiştir. Haziran 2002-Haziran 2003 tarihleri arasında gerçekleşen çalışmada 4 familyaya (Cyprinidae, Cobitidae, Sisoridae, Balitoridae) ait 11 tür ve 6 alttür tespit edilmiştir. Bu çalışmada, 924 numune üzerinde inceleme yapılmış, tespit ettiğimiz balıkların familya, cins ve tür düzeyinde teşhis anahtarları çıkartılmıştır. Ayrıca bu çalışmada, araştırma sahamızda bulunan balıkların sistematik özellikleri, diğer sahalarda daha önce yapılmış olan çalışmalarla kıyaslamaları yapılarak, literatür ışığında tespit ettiğimiz türlerin tip yerleri, zoocoğrafik dağılımları ve sinonimleri verilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SYSTEMATIC STUDY ON THE FISH OF ŞIRO STREAM Mahmut Dağlı İnönü University Graduate Scholl of Natural and Applied Sciences Department of Biology 53+X Pages 2003 Supervisor: Prof Dr. A. Ümit ERDEMLİ In this study, systematic of the fish in Şiro Stream has been studied using a wide range of materials. This research had been carried out between June 2002 and June 2003. 1 1 species as well as 6 subspecies belonging to 4 families (Cyprinidae, Cobitidae Sisoridae,Balittoridae) found. In this research, 924 samples were observed ; identification keys of the speciments which we have specified, were prepared at family, genus and species levels. In addition, systematic characteristics of the fish those of which found in our research field have been compared with earlier studies in other fields. Under the light of literature, species localities, distribution of zoogeography and the synonimous of species we have specified is tried to given.