Dershane ücretinin kredi kartıyla internetten ödenmesi ve sınav sonuçlarının internetten takip edilmesini sağlayan E-ticaret uygulaması
An Electronic commerce application which allows to pay course fees by using credit cards and to check exam results on internet
- Tez No: 131244
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ GÜNEŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Elektronik ticaret, Elektronik hizmet, asp, aspx, Electronic Commerce, Electronic services, Asp, Aspx
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi DERSHANE ÜCRETİNİN KREDİ KARTIYLA İNTERNETTEN ÖDENMESİ VE SINAV SONUÇLARININ İNTERNETTEN TAKİP EDİLMESİNİ SAĞLAYAN E-TİCARET UYGULAMASI OSMAN BOZ Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı Bilişim Programı Danışman: Prof. Dr. Ali GÜNEŞ 2003, 62 sayfa Bu tezde, elektronik ticaret bir çok yönüyle incelenmiş olup, bu alanda çokta uygulaması olmayan herhangi bir dershane veya özel öğretim kurumu müşterisinin dershaneye veya kuruma olan borç ödemelerini izleyebilme, ödemelerini kredi kartı kullanarak, internet üzerinden güvenli şekilde yapabilmesi, velisi olduğu öğrencinin sınav sonuçlarını kontrol edebilmesi ve dershane tarafından kayıt altında bulunan kişisel verilerine ulaşma ve düzeltme olanağı bulunan bir sistem tasarlanmaya çalışılmıştır.Sistem tasarlanırken güvenlik ön planda tutulmuştur. Tasarlanan bu sistem dershane veya özel öğretim kurumunun sunduğu internet hizmetlerine bir eklenti olarak düşünülmüş bir elektronik ticaret uygulamasıdır.Hazırlanan internet uygulamaları Microsoft Visual Studio.Net geliştirme platformunda Visual Basic, asp, html dilleri kullanılarak yazıImıştır.Hazırlanan sayfalar asp teknolojisinin bir üst aşaması olan aspx uzantılı sayfalardır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis AN ELECTRONIC COMMERCE APPLICATION WHICH ALLOWS TO PAY COURSE FEES BY USING CREDIT CARDS AND TO CHECK EXAM RESULTS ON INTERNET. OSMAN BOZ Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Computer Engineering Program Informatics Supervisor: Prof. Ali GÜNEŞ 2003, 62 pages In this thesis, electronic commerce in diffirent ways were analysed. It was tried to develop a system which, allows to monitor dept payements of a client of a course or a private school which has least practices in this area, to use credit cards safetly on internet for fees, to check his child's exam results, to reach and correct personel information in course records. While developing the system, the most important item is security. This system is an electronic commerce application, which is thought an addition to internet services of a course or a private school. These prepared internet applications are written using Visual Basic, Asp, Html languages on platform of Microsoft Visual Studio.Net. These prepared internet aspx pages are upper phases of Asp techology.