A Software simulator for uPO7810 single chip microcomputer
- Tez No: 1313
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AKŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hata- bulucu, Yazılım benzetici, Yazılım izleyici, Tek- yonga mikrobilgisayar jıPD7810. iv, Debugger, Software Simulator, Software Emulator, |iPD7810 Single-chip Microcomputer. Ill
- Yıl: 1987
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 192
Özet
ÖZET J1PD7810 TEK- YONGA MİKROBİLGİSAYAR I CİN YAZILIM BENZETİCİSİ KON AÇ, Y. Levent Elektrik - Elektronik Müh. Master Tezi Tez Danışmanı: Doç. Dr. Murat Aşkar Eylül 1987, 185 sayfa Hemen hemen tüm mikroişleyici ler için, geniş ölçekli bilgisayarlarda çalışmak üzere, benzetici programlar üretilmişlerdir. Benzeticiler genelde yazılım geliştirme sürecinde hata ayıklama çabalarını kolaylaştıran yardımcı araçlar olarak işe koyulmaktadır. Aynı zamanda eğitimsel amaçlarla da kullanılmaktadırlar. Bu çalışmada gerçekleşti rilen program jıPD7810'un ana yazılım özelliklerini diğer bir deyişle onun kayıt layıcı larını, bellek yapısını ve komut iş leme modelini taklit etmektedir. Yazı lım-benzetici, Modula-2 dili ile yazılmıştır ve bir IBM kişisel bilgi sayar i üzerinde MS/PC-DOS işletim sistemi altında çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SOFTWARE SIMULATOR FOR IIPD781Ö SINGLE CHIP MICROCOMPUTER KONAC, Y. Levent M.S. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Murat Aşkar September 1987, 185 pases In this thesis a software simulator is implemented for. a single- chip microcomputer, NEC jiPD7810. Simulator programs have been produced almost for all microprocessors, usually running on main- frame computers. Simulators are mostly utilised as auxiliary tools to ease debugging efforts in software development process. They are also used for educational purposes. The implemented program in this study simulates 1;he jiPD781'0 in terms of its software properties, i.e. registers, memory structure and instruction execution model. The software simulator is written in Modula-2 language and run on an IBM personal computer under MS/PC- DOS operating system.