Kemer bölgesindeki turizm gelişmelerinin doğal çevre üzerine etkilerinin belirlenmesi
Determining the impacts of tourism developments on the natural environment in Kemer
  1. Tez No: 133194
  2. Yazar: DUDU DİLŞE ÖZCAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MÜKERREM ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: tourism, Kemer, Southern Antalya Tourism Development Project, sustainable tourism
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KEMER BÖLGESİNDEKİ TURİZM GELİŞMELERİNİN DOĞAL ÇEVRE ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ DuduDilşeÖZCAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Mükerrem ARSLAN Günümüzde sanayileşmenin gelişmesi ile birlikte aşın kentleşme, yaşam koşullarının güçleşmesi ve diğer olumsuz etkenler, özellikle kentsel alanlarda yaşayan insanlar üzerinde büyük baskılar oluşturmaktadır. Bu baskılardan kaçış turizm sektörünün gelişmesine de ivme kazandırmaktadır. Ancak, endüstri devriminden günümüze hızlı bir artış gösteren ve gelecekte de bu artışın devam edeceği bilinen turizm faaliyetleri; gerekli altyapı ve donanımlar ile turizm planlan olmaksızın geliştirildiği takdirde, doğal ve fiziksel çevre ile sosyal yapı üzerinde çeşitli olumsuz etkiler yaratacağı göz ardı edilmemelidir. Bu çalışmada Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi (GATGP) ile planlı şekilde faaliyete giren Kemer bölgesindeki turizm gelişmeleri incelenmiş, GATGP ile gündeme gelen sorunlara yer verilmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur. 2003, 101 sayfa Anahtar Kelimden turizm, Kemer, Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi, sürdürülebilir turizm
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis DETERMINIG THE IMPACTS OF TOURISM DEVELOPMENTS ON THE NATURAL ENVIRONMENT IN KEMER D.Dilşe ÖZCAN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Supervisor: Prof. Dr. Mükerrem ARSLAN The development of industries and intensive urbanization, which results in life standards getting difficult as well as other negative impacts, nowadays creates a great pressure especially on the people living in urban areas. The will to escape from this pressure causes an acceleration on the tourism industry as well. However, if tourism activities -which have been increasing rapidly since the industrial revolution and is known to increase in the future- is developed without necessary infrastructure, supplies and tourism development plans, negative impacts on natural and physical environment and social structure should be considered. In this study tourism development in Kemer region, which the activities have started according to“Southern Antalya Tourism Development Project”, was been studied. The problems occurred with S ATDP and their solutions have been proposed. 2003, 101 pages