Kamuda taşınmaz malların CBS ile yönetim tasarımı
Management design of real estate in public with GIS
  1. Tez No: 134191
  2. Yazar: KEMAL ŞAFAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLGÜN ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: taşınmaz mal, coğrafi bilgi sistemi, PERT Analizi, geodatabase, Real Estate, Geographic Information System, PERT Analysis, geodatabase. IV
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZET Lisanüstü Tezi KAMUDA TAŞINMAZ MALLARIN CBS İLE YÖNETİM TASARIMI Kemal ŞAFAK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalı Danışman : Yrd.Doç.Dr. Gülgün ÖZKAN 2003, 96 Sayfa Jüri : Yrd.Doç.Dr. Ali ERDİ Yrd.Doç.Dr. Şaban İNAM Bu çalışma ile yurt genelinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait her türlü taşınmaz mallar üzerinde işlem yapılması, yönetilmesi, denetlenmesi vb. amaçlarla Coğrafi Bilgi Sistemlerinden yararlanarak otomasyona geçilmesi ve mevcut kurumlarla yöneticilerin doğru, hızlı karar vermesini sağlayacak mekanizmaların oluşturulması amaçlanmıştır. Bu amaçla tezin ilk bölümünde Coğrafi Bilgi Sistemi tanımları yapılarak sistemin uygulanması için gereken planlama aşamaları ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Daha sonraki bölümlerde ülkemizde ve dünyada uygulama örnekleri belirlenerek, kamu kurumlarında mevcut durum ve sorunların çözümüne yönelik kamu malları yönetimi için tasarım örneği verilmiştir.Uygulama bölümünde Ankara İli Çankaya İlçesine ait resmi kurumlarda Taşınmaz Mal Bilgi Sisteminin uygulanabilirliği mevcut yazılım ve donanımla test edilmiştir. Son bölümde ise uygulamada varılan sonuç ve öneriler anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Msci Thesis MANAGEMENT DESIGN OF REAL ESTATE IN PUBLIC WITH GIS Kemal ŞAFAK Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Geodesy and Photogrammetry Engineering Supervisor : Asist.Prof.Dr.Gülgün ÖZKAN 2003, 96 Page Jury : Asist.Prof.Dr.Ali ERDİ Asist.Prof.Dr. Şaban İNAM With this study it is aimed such that processing, management, controlling etc. with automation of all types of real estates in Public Institutions and forming mechanism for obtaining true and rapid decision to managers with existing Institutions using Geographic Information Systems as a goal in the Homeland. For this reason in the first part of the thesis gives Geographic Information System definitions and phases of implementation planning of the system. In the following parts it is given implementation samples of information in the country and in the world, after that it is given a management design sample for public institutions in concern with the solving existing condition problems. inIn the implementation part. The possibility of the implementation Real Estate System is tested with existing software and hardware in Ankara city Çankaya district. In the last part the conclusions and proposals of the implementation were given.